ΓονείςΟι γονείς που συμμετείχαν στην ομάδα γονέων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου την περίοδο Οκτωμβρίου-Δεκεμβρίου 2007 και συντόνισε η Ψυχολόγος του τμήματος Παροχής Κοινωνικών υπηρεσιών, κ.Τριανταφυλλίδου Ιωάννα, θέλουν με το τέλος του σεμιναρίου και με αφορμή το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να απευθύνουν τις ευχές τους σε όλους τους γονείς.

Μερικές από τις ευχές που αφιερώνουν σε όλους εσάς που είστε γονείς και που κάνετε καθημερινά ο,τι καλύτερο μπορείτε για να ανταποκριθείτε σε αυτό το δύσκολο ρόλο είναι οι παρακάτω :
♣ «…να αγαπάτε τα παιδιά σας και να τους το δείχνετε όσο περισσότερο μπορείτε. Να θυμάστε ότι τα παιδιά σας έχουν τη δική τους προσωπικότητα με στοιχεία που αξίζει να δείτε και να επιβραβεύσετε. Συζητήστε μαζί τους και θα το επιβεβαιώσετε. Σε ήρεμο και χαρούμενο οικογενειακό περιβάλλον ας κυλήσει το νέο έτος που έρχεται.»
♣ «Ε!! Συνάδελφοι γονείς, βγείτε για λίγο από τα προβλήματα και τη μιζέρια της καθημερινότητας και απολαύστε τη χαρά του να αισθάνεστε και να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας με τα παιδιά σας και είμαι σίγουρη πως σε λίγο θα το κάνουν κι αυτά, αν είστε διατεθειμένοι να τα ακούσετε με ενδιαφέρον».
♣ «Καλή σας χρονιά, καλή αρχή σε μια νέα σχέση με τα παιδιά σας.
Τα αγαπάτε, δείξτε το.
Τα σέβεστε, ακούστε τα.
Τα καμαρώνετε, αφήστε τα να λύσουν τα προβλήματά τους.
Να είστε, ας είμαστε όλοι κοντά τους, όσο μας χρειάζονται.
Ας νιώθουν την ευγενική μας παρουσία, την έντονή μας παρουσία αλλά πάντα χωρίς να επισκιάζουμε τη δική τους.
Καλή μας χρονιά, καλή μας αρχή».
♣ «Έυχομαι να προσπαθήσετε να δείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια του παιδιού σας, να ακούσετε τη φωνή σας με τα αυτιά του, να νιώσετε με την ψυχή του την παρουσία σας δίπλα του».
♣ «Σας εύχομαι για τη χρονιά που έρχεται να είστε υγιείς και εσείς και τα παιδιά σας. Να είστε δίπλα τους και να ακούτε την κάθε κουβέντα που θα μοιραστούν μαζί σας, να καταλάβετε τι είναι αυτό πουν πραγματικά θέλουν να πουν. Να τους εκφράζετε τα συναισθήματά σας για να μπορέσουν και αυτά με τη σειρά τους να τα εκδηλώσουν και να τους βάζετε όρια εκεί που εσείς κρίνετε απαραίτητο».

Χρόνια πολλά
Καλή χρονιά, γεμάτη με μικρές θαυματουργές εσωτερικές αλλαγές!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από manos