Από την επίσκεψη του κ. Βουλγαράκη στο ΛασίθιΟ υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη θέλοντας έτσι να εκφράσει τις ευχριστίες του για τη θερμή φιλοξενία στο νομό Λασιθίου,  κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης επίσκεψης του- αλλά και να διαπιστώσει τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης.

Η επιστολή
 
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2006
Προς κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
Βουλευτή Λασιθίου
 
«Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για τη φιλοξενία στο Νομό Λασιθίου κατά τη διάρκεια της περιοδείας μου, της πρώτης από μια σειρά ανάλογων περιοδειών σε όλη την Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου που προΐσταμαι και τα οποίο άλλωστε πολύ εύγλωττα μου είχες περιγράψει σε πρόσφατη επιστολή σου.
 
Γνωρίζεις πολύ καλά και εσύ ότι είναι αδύνατον τα προβλήματα αυτά να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Και πραγματικά εκπλήσσομαι γι το πώς ένας Νομός με τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά είχε τύχει τέτοιας αδιαφορίας. Εν πάση περιπτώσει, σε συνεργασία μαζί σου και βεβαίως με την απαραίτητη συνδρομή των εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
θα πρέπει να ιραρχήσουμε τις προτεραιότητες. Υπό το πρίσμα αυτό προτεραιότητα για την περιοχή του Αγίου Νικολάου θα πρέπει να αποτελέσει η επέκταση κι ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος κτηρίου» στο οποίο στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Τ σημαντικότερο, η έγκριση δηλαδή της οριστικής μελέτης του έργου, έχει πραγματοποιηθεί και είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες με τις οποίες θα διπλασιαστεί ο εκθεσιακός χώρος, ενώ θα ανεγερθούν νέοι εκθεσιακοί και βοηθητικοί χώροι για τους επισκέπτες και το προσωπικό.
 
Σε ό,τι αφορά τη Σητεία μετά την ένταξη του αρχαιολογικού μουσείου στο σχέδιο πόλης, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα.
 
Το μουσείο χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επέκταση και με αυτά Θα ασχοληθώ προσωπικά. Επίσης σε ό,τι αφορά τον Δήμο Σητείας δεσμεύομαι ότι ως Υπουργείο θα μελετήσουμε μια προγραμματική σύμβαση, έτσι ώστε να υπάρχει μία χρηματοδότηση σε μόνιμη βση για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων άροντας έτσι αδικίες του παρελθόντος.
 
Τέλος σε ό,τι αφορώ την Ιεράπετρα, νομίζω πως θα πρέπει ο οικείος Δήμος να βρει ένα οικόπεδο, έτσι ώστε το Υπουργείο μας να μπορέσει στην συέχεια να δημιουργήσει ένα νέο μουσείο, προκειμένου να φιλοξενηθεί η αρχαιολογική συλλογή του Δήμου.
 
Βεβαίως θα κοιτάξουμε και εκεί το θέμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά σίγουρα προτεραιότητα για την Ιεράπετρα αποτελεί το φρούριο του Καλέ και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου».
 
Γιώργος Βουλγαράκης
Υπουργός Πολιτισμο
Print Friendly, PDF & Email

Από manos