ένα τοπίο από τον πρόσφατο χιονιά
ένα τοπίο από τον πρόσφατο χιονιά

Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Σητείας βρέθηκε στο επίκεντρο μίας σφοδρής χιονόπτωσης που για τα δεδομένα της επαρχίας μας είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν πάρα πολλές. Το ύψος του χιονιού σε αρκετές περιοχές έφτασε ή και ξεπέρασε το 1-1,5 μέτρο. Κρυά, Δάφνη, Σκορδύλο, Κατσιδώνι, Σίτανος, Πραισός, Καρύδι, Μητάτο, Ξηρολίμνη, Οροπέδιο Χανδρά, Σφάκα, Τουρλωτή ήταν κυρίως τα χωριά στα οποία ως Δημοτική Αρχή καταβάλαμε μεγάλες και πέραν των δυνατοτήτων μας προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα που προέκυψαν.

Οι κίνδυνοι και τα απρόοπτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ήταν πολλά. Μηχανήματα, δημοτικά και ιδιωτικά, έφτασαν στα όρια τους ή και χαλούσαν, χειριστές ξεπερνούσαν τα όρια τους, ενώ παράλληλα αμέτρητες κλήσεις αγωνίας και φόβου καταγράψαμε από συνδημότες μας.

Μέλημά μας από πρώτη στιγμή ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας συμπολίτης μας, η διάνοιξη και η πρόσβαση εθνικών και επαρχιακών δρόμων να γίνει το συντομότερο δυνατόν, όπως και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τα συνεργεία της ΔΕΗ. Ο αγώνας δρόμου που δώσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν διαρκής και επίμονος.

Ως Δημοτική Αρχή θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε : την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το 3ο ΚΕΠ Ζήρου, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους χειριστές και τους εργάτες του Δήμου μας, στους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων, που χωρίς τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και το φιλότιμο που επέδειξαν δε θα φτάναμε με επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα αλλά και στα συνεργεία της ΔΕΗ που έκαναν υπερπροσπάθεια για την αποκατάσταση βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου του Δήμου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΗΣ-ΙΤΑΝΟΥ, ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos