Ξανθογεώργης, ΣγουρόςΗ Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αγίου Νικολάου, είναι και πάλι γεγονός. Μετά από περίπου 10 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα του Αγίου Νικολάου, πρόσφατα, έπεσε και πάλι η ιδέα, να επανασυνδεθεί η ομάδα, αυτή τη φορά όμως, με πυρήνα τους παλιούς και ζητούμενα, την είσοδο νέου αίματος στην ομάδα, για να βρεθούν οι συνεχιστές του έργου.
Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Παρασκευής (19/10), βρέθηκαν αρκετά παλιά, ιστορικά θα λέγαμε, μέλη της ομάδας, αλλά και νέα παιδιά που θα ήθελαν να εμπλακούν.

Όπως είπε, ο Γιάννης Ξανθογεώργης, από τα πρώτα μέλη της ομάδας, η Ε.Θ.Ο.Α.Ν., ιδρύθηκε το 1980 από μια μικρή παρέα ανθρώπων, που ήθελαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να κάθονται τον χειμώνα, μετά τη τουριστική περίοδο.
Από στόμα σε στόμα, η φήμη μεγάλωσε, πολλά παιδιά μπήκαν στις τάξεις της με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να ανεβεί το πρώτο έργο, η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Φον Δημητράκης.
Από τότε και για τα επόμενα 17 χρόνια, δηλ. μέχρι το 1997, η ομάδα ανέβασε αρκετά έργα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

 

Αρκετή η προσέλευσηΚάποια στιγμή βέβαια ήρθε η κόπωση, αλλά και οι υποχρεώσεις, αλλά και η προσπάθεια καπηλείας του έργου της, έφερε την προσωρινή, όπως αποδείχτηκε, παύση των προσπαθειών.
Όπως είπε και από τα ιδρυτικά στελέχη ο Μανόλης Σγουρός, κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το έργο της, δεν τα κατάφεραν, εξέφρασε όμως ακόμα την πικρία του, διότι, πάντοτε, προεκλογικά, όλοι η υποψήφιοι για τη δημαρχία του Αγίου Νικολάου, συμπεριελάμβαναν την Ε.Θ.Ο.Α.Ν., στις προεκλογικές τους εξαγγελίες και μετά τίποτα.

Μετά τη πρώτη συνάντηση, ανακοινώθηκε ότι το έργο που θ’ ανεβεί θα είναι μια Κρητική εκδοχή της Γκόλφως, με τις πρώτες αναγνώσεις να ξεκινούν άμεσα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos