Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Πριν από μερικές μέρες ιδρύθηκε στον Άγιο Νικόλαο μια ομάδα φίλων του Ε.ΠΑ.Μ, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, του οποίου Γενικός Γραμματέας είναι ο Δημήτρης Καζάκης.

Μην μπορώντας πλέον να μένουμε αδιάφοροι σε αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για ένα και μόνο κοινό σκοπό. Την απελευθέρωσή της.

Όταν αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι η εξουθενωτική λιτότητα, η οργανωμένη διάλυση των όποιων συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων διασφάλιζαν ως τώρα στοιχειωδώς την αξιοπρεπή διαβίωση τη δική μας και των παιδιών μας, το καθήκον μας δεν είναι ούτε της διαμαρτυρίας, ούτε συνδικαλιστικό, ούτε απλά πολιτικό. Ο αγώνας δεν είναι ούτε για το ασφαλιστικό, ούτε για το φορολογικό.

Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε αυτό που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κρύψουν. Ότι όσο δεν έχουμε ούτε καν το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το τι θα γίνει στον τόπο μας, όσο οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες με τα συμφέροντα των δανειστών να πρυτανεύουν έναντι της ανθρώπινης ζωής και της επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού, τότε δεν έχουμε μέλλον, ούτε καν παρόν.

Όταν εξελίσσεται μια μεθοδευμένη και ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην ίδια την υπόσταση και την αυτοτέλεια της χώρας μας, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή συμμετοχή της Ελλάδας στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, όταν αποεθνοποιείται το Αιγαίο Πέλαγος, έχουμε να κάνουμε με ένα δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό που ξεπερνάει σε υποτέλεια ακόμα και τους δοσίλογους της παλιάς κατοχής και που κανείς δεν μπορεί να το πάρει στα σοβαρά. Τότε ο αγώνας είναι εθνικοαπελευθερωτικός και πατριωτικός. Για το λόγο αυτό μπορεί και οφείλει να ενώσει ολόκληρο τον λαό εναντίον του καθεστώτος των μνημονίων και της αποικιοκρατικής κατοχής.

Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η μαζική κινητοποίηση όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων, όλων των πολιτών που βιώνουν στο πετσί τους την προδοσία που συντελείται εις βάρος τους και που τελικό στόχο έχει, όπως εδώ και χρόνια προειδοποιούσε το Ε.ΠΑ.Μ και προσωπικά ο Δημήτρης Καζάκης, τη μετατροπή της χώρας σε χώρο, σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, προς όφελος των πιο αδίστακτων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί σε πανστρατιά αγώνα ενάντια στα σχέδια υποδούλωσης της πατρίδας, δεν μπορούμε να προσδοκούμε θετικά αποτελέσματα. Ας γίνει επιτέλους διδαχή, αυτό που βιώσαμε όλες τις προηγούμενες φορές. Ότι εγκλωβισμένοι στα επιμέρους αιτήματα κάθε χώρου, επαγγέλματος ή κλάδου δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στη συζήτηση με την εκάστοτε φερόμενη ως κυβέρνηση για το ποια επαγγελματική ομάδα σε ομηρία θα κληθεί να πληρώσει τον αυθαίρετο λογαριασμό που ξεδιπλώνουν κάθε φορά οι δανειστές. Για το ποιος θα ματώσει για να τραφεί ο δράκος ενός παράνομου και καταχρηστικού χρέους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε την ίδρυση πυρήνα του Ε.ΠΑ.Μ και στον Άγιο Νικόλαο. Με την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του Μεραμπέλου, αλλά και με τη βοήθεια συναγωνιστών και πολιτών από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τα Μάλια, το Ηράκλειο κι όλη την Κρήτη, παίρνουμε κι εμείς μέρος και θέση στην πανελλήνια προσπάθεια του Ε.ΠΑ.Μ. για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο και δημοκρατικό αύριο. Για ένα τόπο όπου ο λαός του θα είναι σε θέση να αποφασίσει χωρίς σκιάχτρα και διλήμματα για το ποιο μέλλον του αξίζει.

Το Ε.ΠΑ.Μ καλεί κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως ειδικότητας και κλάδου, άνεργο, μισθωτό, αγρότη και ελεύθερο επαγγελματία, τους συνταξιούχους, τη νεολαία μας, κάθε ενεργό πολίτη, να πρωτοστατήσει σε κάθε κινητοποίηση που λαμβάνει και θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα από άκρη σε άκρη σ’ ολόκληρη την χώρα.

Είμαστε ρεαλιστές και γι’ αυτό απαιτούμε το “αδιανόητο”:

Μονομερή Διαγραφή του Δημόσιου χρέους με βάση το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.
Κατάργηση των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων με ΕΕ και ΔΝΤ.
Έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
Καταδίκη όσων οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Σύνταξη και ψήφιση νέου Δημοκρατικού Συντάγματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6974119096  –  6976858182

Άγιος Νικόλαος
12/2/2016

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos