Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες
Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

Τροπολογία με όλες τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το Ασφαλιστικό στάλθηκε στη Βουλή, όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή στις 26 Απριλίου.

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα και οι φορείς του καλούν όλους τους βουλευτές να την καταθέσουν μέχρι αύριο ενόψει της συνέχειας της συζήτησης στη Βουλή και την ψήφισή του επίμαχου νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Καλούνται όλοι οι βουλευτές να μη συμπράξουν στην κατακρεούργηση των αναπηρικών συντάξεων, να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ζητούν από τους εκπροσώπους τους στη Βουλή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν να μειωθούν οι συντάξεις των φτωχότερων των φτωχών (άρθρα 7, 27 και 96).

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βαρδακαστάνης είχε τονίσει: «Μιλώντας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους πρέπει να δούμε το ευρύτερο περιβάλλον: την κατάσταση στις υπηρεσίες, στα μέτρα υποστήριξης, στο κοινωνικό κράτος, στην πρόνοια, στην υγεία… Οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε μια διαδικασία ραγδαίας υποχώρησης του κοινωνικού κράτους. Αν δούμε το ασφαλιστικό κάτω από αυτό το πρίσμα, εάν δεν προσέξουμε πως θα νομοθετήσουμε, θα δημιουργήσουμε περισσότερη φτώχεια, περισσότερες διακρίσεις, εξαθλίωση».

Ο αγώνας συνεχίζεται, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν πληρώνουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται!

Η τροπολογία και η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.esaea.gr/pressoffice/press-releases/2956-parembasi-i-bardakastani-sti-boyli-gia-to-asfalistiko

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos