Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αλυκές Ελούντας, πρωί

  • Από τις 00 έως και τις 11.00, με τη βοήθεια των Προσκόπων Αγίου Νικολάου – Ελούντας και προσωπικού του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα γίνει επίδειξη κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού με χρήση καλαμιών και χαρτιού.
  • Από τις 00 έως και τις 12.00, θα γίνει πέταγμα χαρταετών, αυτών που κατασκευάσθηκαν αλλά και όσων φέρουν οι συμμετέχοντες.

  • Από τις 00 έως και τις 13.00 , ο κ. Μαυρικάκης Γιώργος θα έχει ανοιχτό τον Μύλο του στο Κανάλι και θα ξεναγήσει-εξηγήσει τον τρόπο αρχικής λειτουργίας του ως Αλευρόμυλος.
  • Από τις 00-13.00 μαζί μας θα είναι ο κ.Χατζάκης Γιώργος, Μηχανολόγος Μηχανικός,  που θα παρουσιάσει την πρόταση του για την αναστήλωση του Αιολικού Πάρκου Οροπεδίου Λασιθίου με  διάτρητα ελαστικά πανιά, πρόταση που μπορεί να βρει εφαρμογή και στους ανεμόμυλους του Αγίου Νικολάου (περιοχή Λιμνών). Ο κ. Χατζάκης θα παρουσιάσει ένα υπό κλίμακα μοντέλο Ανεμόμυλου  και θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήματα όσων ενδιαφέρονται για την επαναλειτουργία των ανεμόμυλών τους.
  • Ταυτόχρονα με τις πιο πάνω δραστηριότητες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει στον κόλπο της Ελούντας μια επίδειξη με τα σκάφη του.

Άγιος Νικόλαος, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, απόγευμα

  • Στον Άγιο Νικόλαο στις 30 ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου , θα κάνει μια επίδειξη καλής οδικής συμπεριφοράς κι ασφάλειας ποδηλατών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και θα ηγηθεί μια ποδηλατοβόλτας η οποία θα καταλήξει στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση. Ακολουθήστε τους με τα ποδήλατα και τα μέσα προστασίας σας .

Περισσότερα νέα, στη σελίδα μας στο Facebook : Energy Day, Agios Nikolaos 2016

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos