Πρέσβεις και Δήμαρχος

Ημέρα των Εθνών

Μεγάλη η προσέλευση της Κυριακή (2/3) στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, όπου έλαβε χώρα η Ημέρα των Εθνών, μια εκδήλωση του ΠΕΠ Κρήτης, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής.
Παρέλασαν μουσικά και χορευτικά σύνολα από τη Σερβία, τη Γεωργία, την Ήπειρο, την Αλβανία, τη Μικρά Ασία την Ευρώπη και τη Κρήτη.
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στο εξαιρετικό πάντρεμα ανάμεσα στις έντονες πολιτισμικές αντιθέσεις των ομάδων που συμμετείχαν από διάφορες χώρες αλλά και ντόπιους.

Κάθε ομάδα ανέδειξε τα δικά της ήθη και έθιμα στην υπαίθρια Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων, ποτών αλλά και εδεσμάτων που οι παρευρισκόμενοι τίμησαν δεόντως απολαμβάνοντας τις εύγευστες σπιτικές λιχουδιές. Τριγύρω στον χώρο είχαν στηθεί περίπτερα των συλλόγων με γεύσεις από τις πατρίδες τους.

Χορευτικό του INCO

Ημέρα των Εθνών

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Αλβανίας κ. Vili Minarolli ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι οι Αλβανοί μετανάστες θα πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους και τον τόπο που τους φιλοξενεί και προσπαθεί με τη σημερινή γιορτή να αναδείξει την αρμονική συνύπαρξη όλων των εθνικοτήτων, ο Πρέσβης της Γεωργίας κ. Irakli Tavartkiladze ο οποίος σε άπταιστα ελληνικά καθώς έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η εκδήλωση αυτή η οποία έχει σαν στόχο τη διατήρηση της παράδοσης όσων διαμένουν μακριά από την πατρίδα τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos