Ημερίδα για τη Χρυσή, θα τολμήσουν δήμος και δασαρχείο;
Προστασία και διαχείριση της Νήσου Χρυσής

Ημερίδα με θέμα “Προστασία και διαχείριση της Νήσου Χρυσής“, διοργανώνει τη Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο δήμος Ιεράπετρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10:30.

Καλεσμένοι, ειδικοί σε περιβαλλοντικά θέματα, τα οποία θα εξειδικεύσουν ο καθ’ εις στον τομέα του. Το μέγα ερώτημα όμως είναι εάν πραγματικά ο δήμος Ιεράπετρας, επιθυμεί να λάβει μέτρα προστασίας για τη Χρυσή, ή απλά η ημερίδα θα αποτελέσει προκαταβολικό συγχωροχάρτι για όσα όμορφα θα συμβούν και φέτος.

Κάπου δυτικότερα, πληροφορούμαστε ότι στο Ελαφονήσι θα επιβληθεί με προεδρικό διάταγμα, μέγιστος αριθμός επισκεπτών στη παραλία. Μέτρο που πρέπει να επιβληθεί και εδώ, άμεσα ….. Φέτος !!!!

Αλλιώς θα γίνει άλλη μια ημερίδα …. απλά για να …. γνωριστούμε καλύτερα, μιας και η αίσθηση μας τόσα χρόνια είναι πως προτιμητέα η ασυδοσία αφού είναι πολλά τα λεφτά ……..

Το πρόγραμμα της Ημερίδας για τη Χρυσή:

  • Καλωσόρισμα της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ρουμελιωτάκη · Σκυβάλου Μαρίας.
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη
  • Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας και η αξία του οικοσυστήματος της Νήσου Χρυσής, Δρ. Παναγιώτης Γεωργιακάκης Περιβαλλοντικής Βιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης -Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
  • Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Νήσου Χρυσής. Τι πρέπει να γίνει από την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Μιχάλης Δρεττάκης MSc Βιολόγος- Ορνιθολόγος. Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
  • Η βιοκοινότητα του Juniperus macrocarpa της Νήσου Χρυσής Ιεράπετρας. Οι εχθροί των κέδρων και η μοναδικότητα τους. Δρ. Πόνος Β. Πετράκης, Εντομολόγος – Βιολόγος Εργαστήριο Εντομολογίας, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στόχος της ημερίδας, κατά τον δήμο Ιεράπετρας, είναι η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων αναφορικά με τα μέτρα, την προστασία και τη σωστή διαχείριση της Νήσου Χρυσής…….

….. για να δούμε αν έτσι έχουν τα πράγματα …….

Έρμαιο κακών πρακτικών η Νήσος Χρυσή του Δ. Ιεράπετρας

Καντίνες τέλος για φέτος στη Χρυσή

Επαναλειτουργούν οι καντίνες στη Χρυσή με απόφαση δικαστηρίου

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos