Δύο ημερίδες ενημέρωσης των δημοτικών υπαλλήλων στα πλαίσια της εφαρμογής του μεταναστευτικού Νόμου 3336/2005 που αποτελεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για την μετανάστευση και περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.
Στις ημερίδες – συναντήσεις αυτές, που έχουν κληθεί από το Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Στάθη Τζουανάκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των Δήμων και Κοινοτήτων του νησιού, θα παρουσιαστούν από στελέχη τις Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και θα συζητηθούν κύρια θέματα των νέων διατάξεων. Eπίσης, θα αναλυθούν οι διαδικασίες και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων.
 
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Κουντουριώτη στο λιμάνι. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν υπάλληλοι – εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Οι εργασίες της συνάντησης θα αρχίσουν στις 9:00 το πρωί.
 
Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Τρίτη στις 21 Φεβρουαρίου 2006 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων στη λεωφόρο Κυδωνίας 29-31. Στη συνάντηση αυτή θα πάρουν μέρος υπάλληλοι – εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης. Οι εργασίες της συνάντησης θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί.
 
Η θεματολογία και των δύο συναντήσεων έχει ως εξής:
1. Σύντομη επισκόπηση της εφαρμογής των μεταβατικών διατάξεων Ν. 3386/05.
2. Παρουσίαση των διατάξεων σχετικά με τη χορήγηση και ανανέωση διαφόρων τύπων αδειών διαμονής. Εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.
3. Εφαρμογή του νέου μηχανογραφικού συστήματος στους Δήμους.
4. Νομιμότητα παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών – Λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας – Απέλαση – Διαβατηριακός έλεγχος – Είσοδος, Έξοδος από τη χώρα.
5. Ελεύθρη συζήτηση, Ερωτήσεις – απαντήσεις, Εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos