Γαρίδες σε κατάστημαΠερί τα 800 κιλά αλλοιωμένων θαλασσινών, βρήκαν και κατέσχεσαν τις δυο τελευταίες μέρες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα πλαίσια των ελέγχων των ημερών για τα είδη αυτά. Τα αλλοιωμένα θαλασσινά βρέθηκαν σε δύο πολυκαταστήματα του Ηρακλείου, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Παράλληλα υπεβλήθησαν μηνύσεις ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Σε δήλωση της η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, αναφέρει:

«Όπως είπα και χθες, όπως τονίζω από την πρώτη στιγμή, για εμάς προέχει η υγεία των πολιτών στο νομό Ηρακλείου.
Έχουμε χρέος, έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε όρους υγιεινής αι ασφάλειας για τους πολίτες.
Με αυτή την έννοια συνεχίζονται οι έλεγχοι με αμείωτους ρυθμούς και τώρα ενΆ όψει τριημέρου, αλλά και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς διακοπές.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ελεγκτές των υπηρεσιών μας γιατί παρά το γεγονός ότι είναι Σάββατο, είναι στο καθήκον μακριά από τις οικογένειές τους, γιατί και οι ίδιοι έχουν κατανοήσει το μέγεθος της ευθύνης ότι προέχει η υγεία των πολιτών.
Σήμερα λοιπόν στους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν πάλι ποσότητες τροφίμων οι οποίες ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση ως μ ασφαλής οι οποίες πολτοποιήθηκαν αμέσως από τις υπηρεσίες μας.
Μιλάμε για θαλασσινά, γαρίδες, χταπόδια, σουπιές, καλαμάρια.
Όπως σας έχω πει, στηρίζουμε τις υπηρεσίες μας, διασφαλίζοντας τους ελέγχους που οφείλουμε να πραγματοποιούμε όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά.
Στέλνουμε το μήνυμα ότι τον ρόλο μας τον αναλαμβάνουμε πλήρως, τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες τις αναλαμβάνουμε πλήρως και πραγματοποιούμε τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, με αμείωτους ρυθμούς και όχι προσωρινά.
Έχω πει και έχω τονίσει ότι εμείς δεν βάζουμε φαγμό στην επιχειρηματική δράση απαιτούμε όμως, από τους ανθρώπους που επέλεξαν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον νομό μας, να σέβονται τους πολίτες του. Εμείς, με τις υπηρεσίες μας, φροντίζουμε να το διασφαλίζουμε εφόσον αυτό δεν πραγματοποιείται στην πράξη».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos