Τσαγκαράκης, Αντζουλάτος, Μαυραντωνάκης
Τσαγκαράκης, Αντζουλάτος, Μαυραντωνάκης

Μέχρι χθες, ανέφικτο, όνειρο. Από τη Τετάρτη 2 Απριλίου, πραγματικότητα. Η Κρητική Sky Express, ενώνει τη Κρήτη με τη Πάτρα, αλλά με μία μόνο ώρα ταξίδι. Ενώ τόσα χρόνια η Κρήτη, έχει γίνει μέρος του οικονομικού χώρου της Πάτρας μέσω της ΑΝΕΚ και των Μινωικών Γραμμών, από τις 2 Απριλίου και αεροπορικώς, με την Sky Express.

Στη πρώτη πτήση που έγινε τη Τετάρτη 2 Απριλίου, επιβάτες από το Ηράκλειο ήσαν εκπρόσωποι των Κρητικών μέσων ενημέρωσης. Στο Επιμελητήριο Αχαΐας στη Πάτρα δόθηκε η συνέντευξη τύπου προς τα Κρητικά, αλλά και τα Αχαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Κυβερνήτης Ασλάνης, συγκυβερνήτης Τσαγκαράκης
Κυβερνήτης Ασλάνης, συγκυβερνήτης Τσαγκαράκης

Τη Κρητική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Αντζουλάτος, μαζί με μέλη του Επιμελητηρίου. Στην από κοινού συνέντευξη που ακολούθησε, οι ιδρυτές της εταιρείας Μιλτιάδης Τσαγκαράκης και Γιώργος Μαυραντωνάκης, εξέθεσαν στα μέσα ενημέρωσης το όραμα τους για την εταιρεία, λέγοντας ότι εξυπηρετούν δρομολόγια και προορισμούς όπου δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία. Για το λόγο αυτό έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους (BAe Jetstream 3102, 19 θέσεων) ενώ τα νεώτερα αεροσκάφη που θα παραληφθούν τον Ιούνιο (BAe Jetstream 41), θα μειώσουν τη διάρκεια της διαδρομής κατά 15 λεπτά και θα αυξήσουν και τη μεταφορική ικανότητα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντζουλάτος, αναφέρθηκε στο έλλειμμα ανάπτυξης της δυτικής Ελλάδας και στις προσπάθειες να περιοριστεί. Και ενώ όπως είπε, το λιμάνι της πόλης είναι ευπρεπές, δεν μπορεί να πει το ίδιο και για το αεροδρόμιο του Άραξου, το οποίο η πολιτεία δεν έχει θέσει σε καμία προτεραιότητα ανάπτυξης, ούτε με τη συμμετοχή ιδιωτών. Άλλωστε πρόκειται για στρατιωτικό αεροδρόμιο που μόλις τώρα αποκτά πολιτική υπόσταση. Για του λόγου το αληθές, ήμασταν από τους πρώτους πολίτες επιβάτες που διακινήθηκαν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
Η Sky Express, ξεκινά λοιπόν τη σύνδεση Ηρακλείου – Πάτρας, με τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Όπως και αν το δει κανείς, συμφέρει. Τα 110 € κόστος και η μία ώρα, είναι οικονομικότερα και συντομότερα από τις περίπου 18 ώρες εάν κάποιος χρησιμοποιήσει πλοίο και τρένο, η 8 ώρες με αεροπλάνο (Αθήνα) και τρένο ή λεωφορείο. Μάλιστα η εταιρεία έχει κάνει πιο ελκυστικό το εισητήριο με τη δωρεάν μεταφορά από τη Πάτρα από και προς το αεροδρόμιο του Άραξου των επιβατών της με λεωφορείο.

το αεροσκάφος της Sky Express στον Άραξο
το αεροσκάφος της Sky Express στον Άραξο

Η Sky Express, εκτελεί δρομολόγια από Ηράκλειο προς, Κω, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο, Καλαμάτα, τώρα και Πάτρα. Επίσης, εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις προς όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο: www.skyexpress.gr

Η υποδοχή και η φιλοξενία της αποστολής από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ήταν υποδειγματική.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos