Η Ένωση Γονέων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Επιστολή προς τους Βουλευτές Λασιθίου, κ. Εμ. Θραψανιώτη, κ. Ι. Πλακιωτάκη, Δήμο Αγίου Νικολάου, Δήμαρχο, κ. Α. Ζερβό, Υποψήφιους δημάρχους Αγίου Νικολάου: Ν. Κοκκίνη, Γ. Ανδριώτη, Γ. Φιλιππάκη, Περιφερειακή Διοίκηση Λασιθίου, κα. Αντιπεριφερειάρχη, Π. Πετράκη απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου.

Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές, κ. Δήμαρχε και υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, σας αποστέλλουμε το εν λόγω υπόμνημα με θέμα την λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες στον δήμο μας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η λειτουργία παρόμοιων δομών αποτελεί για τους γονείς βασική προϋπόθεση για τον οικογενειακό προγραμματισμό τους ειδικά τους μήνες της τουριστικής σαιζόν τόσο για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και για τους επαγγελματίες εστίασης, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά για όσους ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.

Τα ΚΔΑΠ αποτελούν σημαντικές δομές στήριξης των οικογενειών, την μοναδική διέξοδο φύλαξης, αλλά λειτουργούν και ως παιδαγωγικός χώρος δημιουργίας, χαράς και διασκέδασης, ως χώρος κοινωνικοποίησης και υποστήριξης των ταλέντων των παιδιών. Είναι λοιπόν προφανές, ότι είναι απαραίτητα για κάθε δήμο πόσο μάλλον για έναν τουριστικό δήμο όπως ο δικός μας. Η δωρεάν παροχή τέτοιων υπηρεσιών από τους δήμους αποτελεί βασική υποχρέωση και όχι πολυτέλεια  ή αποσπασματική υπηρεσία για την κάθε δημοτική αρχή. Εν έτη 2019 δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν για την ύπαρξη τέτοιων δομών θα έπρεπε να είναι αυτονόητες, βασικές και αρκετές για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και όχι να γίνονται αντικείμενο διαβούλευσης.

Η τριετής διακοπή λειτουργίας των ΚΔΑΠ στον δήμο μας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό και είναι άξιο απορίας γιατί δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση για ένα τέτοιο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί την πλειονότητα των δημοτών και αφορά το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας.

Ως γονείς, θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των παιδιών ενός σύγχρονου κόσμου και μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε λύσεις – ημίμετρα οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό και δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες των γονέων και των παιδιών μας. 

Για αυτό και ζητούμε ως δημότες αλλά πάνω απ’ όλα ως ΓΟΝΕΙΣ την αρωγή και την ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής σε ένα τόσο ουσιαστικό θέμα της καθημερινότητας μας αλλά και την δυναμική και άμεση επίλυση του.

Κύριοι Βουλευτές, κ. Δήμαρχε, κύριοι υποψήφιοι, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Αγίου Νικολάου ΟΦΕΙΛΕΙ εκ του θεσμικού ρόλου της να ενεργοποιήσει τους φορείς του δήμου μας αλλά και να συνδράμει ουσιαστικά στην επαναλειτουργία αυτή της δομής.

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους  – Φορείς για την στήριξη της πρωτοβουλίας μας και ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση του Δήμου μας και των βουλευτών μας.

προσυπογράφουν εκτός την Ένωση, το Επιμελητήριο Λασιθίου, ο σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο σύλλογος εστιατόρων, ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos