Η Ένωση Γονέων για τις καταλήψεις

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, κα. Μαρία – Ναυσικά Γάλλου, επισκέφθηκε την Δευτέρα 4/11 το ΕΠΑΛ Νεάπολης όπου συνομίλησε με τα μέλη του Δεκαπενταμελούς και της μαθητικής κοινότητας. Συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, όπως η έλλειψη θέρμανσης αλλά και γενικότερα τα σοβαρά κτιριακά θέματα της σχολικής μονάδας τα οποία δεν έχουν επιλυθεί εδώ και χρόνια παρ’ όλη την ανάγκη του δήμου μας για σχολικά κτήρια.

Η ιδιαίτερη ανησυχία της Ένωσης, ειδικά για τη σχολική στέγη του ΕΠΑΛ Νεαπόλεως, έγκειται στο γεγονός της μελλοντικής, από το επόμενο σχολικό έτος, μετεγκατάστασης των σχολικών δομών του Λυκείου και του Γυμνασίου Νεαπόλεως ώστε να υλοποιηθούν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης των εν λόγω δομών.

Η τωρινή εικόνα του ΕΠΑΛ Νεάπολης, τουαλέτες, εξωτερικός χώρος, μόνο τριτοκοσμική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και αποτελεί αν μη τι άλλο εστία μολύνσεως για τους μαθητές.

Η κατάσταση αυτή προβληματίζει και προκαλεί δεύτερες σκέψεις για το αν θα υλοποιηθεί τελικά ο  σχεδιασμός της δημοτικής αρχής όσον αφορά τα σχολικά κτίρια της δ/μιας εκπαίδευσης στην Νεάπολη ή μήπως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αποκατάσταση και του ΕΠΑΛ την φετινή χρονιά ώστε να μπορεί να στεγάσει του χρόνου και τις τρεις (3) σχολικές μονάδες. 

Όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης το οποίο και πάλι με την πρώτη έντονη βροχή πλημμύρισε, στερώντας από τα παιδιά έναν χώρο άθλησης, η διαβεβαίωση του κ. Καστελλιανάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα. Γάλλου ήταν ότι θα αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στη στέγη (σε συνεννόηση με τον εργολάβο) ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την χειμερινή περίοδο.

Τέλος, η Πρόεδρος της Ένωσης επισκέφθηκε την ίδια μέρα και τα Γενικά Λύκεια του Αγίου Νικολάου τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη και ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μαθητών από εκπροσώπους τους καθώς επίσης και από τους Διευθυντές, κ.κ. Ν. Αποστολάκη και Γ. Τζώρτζη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos