Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου στο Σίσι
από την επίσκεψη

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του δήμου Αγίου Νικολάου, με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου μας αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ένωσης επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σισίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η κυρία Γάλλου Μαρία (πρόεδρος), η κυρία Σουλαδάκη Αγγελική (μέλος) και ο κύριος Ευαγγελιδάκης Άγγελος (ταμίας).

Η κυρία Μαρίνα Κασωτάκη, διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου ενημέρωσε ενδελεχώς για όλα τα μείζονα ζητήματα στέγασης και λειτουργίας που αφορούν την συγκεκριμένη σχολική δομή

Συγκεκριμένα:

Όσον αφορά το κτίριο του νηπιαγωγείου, παρ’ ότι καινούργιο αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα καθώς επίσης υπολείπεται βασικής εισόδου (υπάρχει μία είσοδος για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού)

Επίσης, ιδιαίτερα κρίσιμο για την ομαλή και ορθή λειτουργία του δημοτικού είναι η παραχώρηση μίας αίθουσας (κοντέινερ) η οποία θα καλύψει τις ανάγκες του ολοήμερου τμήματος και θα χρησιμοποιηθεί και σαν αίθουσα πληροφορικής. Η αίθουσα αυτή αν και βρίσκεται στον χώρο του σχολείου δεν έχει δοθεί προς χρήση παρά το ότι υπάρχει σχετική απόφαση της Α/ βαθμιας σχολικής επιτροπής από το 2016.

Τέλος, υπάρχουν και άλλα τεχνικά και κατασκευαστικά θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως η τοποθέτηση στεγάστρου, οι τουαλέτες, η περίφραξη του σχολείου, κ.λ.π..

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την διευθύντρια για την συνεργασία της και για την ενδελεχή ενημέρωση. Το Δ.Σ. της Ένωσης δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σισίου από την θεσμική του θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ θ’ ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου το προσεχές διάστημα ώστε να υπάρχει ουσιαστική γνώση από πλευράς της Ένωσης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά του δήμου μας στην σχολική τους καθημερινότητα.  

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos