Του Εμμανουήλ Ανυφαντάκη

Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου – με προεξέχοντα επικεφαλής τον αντινομρχη κ. Βάρδα και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Πατεράκη, καθώς και το νομάρχη κ. Στρατάκη – εξαρχής τοποθετήσεως του αριστερού διανοούμενου Κώστα Ζουράρι, ως επικεφαλής νομαρχιακού συνδυασμού "Λάσιον Κοινόν", βάλλουν ευθέως και συνεχώς εις βάρος του συγκεκριμένου ατόμου, ακριβώς γιατί η "πολυσυλλεκτικότητα" τού ψηφοδελτίου του (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και αριστερός χώρος εν γένει) αφενός μεν αποτέλεσε πρωτοπορία και πρωτόγνωρη αντίληψη για τα πολιτικά δεδομένα του νομού μας, αλλά συγχρόνως αποτέλεσε "πληγή" και "κόλαφο" για το αυταρχικό κομματικό κατεστημένο, που τόσα χρόνια επέβαλαν αναγκαστικά ως απόλυτοι "μονάρχες" και τώρα χάνουν μέσα από τα χέρια τους μέρα με τη μέρα, για να μην αναφερθούμε στις κομματικές διώξεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές (επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) εις βάρος συγκεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζουράρι (γνωστός Βραχασιώτης).

Τώρα ο αντινομάρχης κ. Βάρδας ως "παλαιότερος" νομαρχιακός σύμβουλος, όπως δηλώνει ο ίδιος, παρουσιάζεται ως "υπέρτατος συγκριτικός κριτής" των Νομαρχιακών Συμβουλίων της τελευταίας δεκαπενταετίας, αναφερόμενος με ατυχείς, αφελείς και γελοιώδεις εκφράσεις σε πρόσωπα (κ. Φιλιππάκης που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ζουράρι ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος), αφενός προσπαθώντας να υποβιβάσει και να υποβαθμίσει την πολιτική παρουσία των εκλεγμένων νομαρχιακών συμβούλων του συνδυασμού μας "Λάσιον Κοινόν", και αφετέρου – το χειρότερο απ’ όλα – να φτάνει στο "ιταμό" σημείο να "καρφώνει" με απίστευτη υποκρισία και, μάλιστα, να εγκαλεί και τον περιφερειάρχη κ. Τσόκα για την υπηρεσιακή και πολιτική συμπεριφορά του κ. Φιλιππάκη, αν μη τι άλλο, θυμίζοντας και επιβεβαιώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό και πανηγυρικό τρόπο παρόμοια στάση του στο γνωστό θέμα δίωξης του καθηγητή Γιώργου Σφυράκη, όταν με έγγραφά του προς τον τότε υπουργό, επί κυβερνήσεως ΠΣΟΚ, χαρακτήριζε ανθρώπους και πολιτικές συνειδήσεις που θύμιζαν άλλες εποχές, αποσπώντας την καταδίκη των αρμόδιων οργάνων Λασιθίου.

Δυστυχώς, το μόνο που απέμεινε στους κυρίους του ΠΑΣΟΚ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι ο αυταρχισμός της εξουσίας τους ως πλειψηφία μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, και βεβαίως φροντίζουν να το δείχνουν αρκετά συχνά όπως και στην προ ημερών συζήτηση για τον ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο Σητείας, όταν συζητήθηκε το θέμα των πολιτικών ευθυνών της εικοσαετούς διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Μετά την εκ του πονηρού μικροπολιτική εκ μέρους τους προσπάθεια, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, απόσπασης ψηφίσματος διαμαρτυρίας για ενδεχόμενη αύξηση ισχύος στον Αθερινόλακκο, τώρα επικαλούνται οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ τους κανονισμούς λειτουργίας του Συμβουλίου, τους περιβαλλοντικούς όρους και τα αντισταθμιστικά οφέλη που δεν είδαμε ποτέ να πραγματοποιούνται από προηγούμενα νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια επί κυβερνήσεώς τους.

Σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ότι όχι μόνο δεν μπορείτε αλλά και δεν έχετε το δικαίωμα να απαλλαγείτε των ευθυνών σας που οδήγησαν το νομό Λασιθίου σε σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα, σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, η δε εκμαίευση αποφάσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για πολιτική εκμετάλλευση, χωρίς να έχει προηγηθεί ξεχωριστή θεματική συζήτηση, δε μας βρίσκει σύμφωνου χωρίς την απόδοση πολιτικών ευθυνών της μακρόχρονης εξουσίας σας και την κατόπιν ενεργειών του δικού σας βουλευτή κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, εκτός και αν ως ύστατο όπλο της πολιτικής σας συνέχειας σάς απέμεινε η υποκριτική, η γελοιώδης και η επίμονη ενασχόλησή σας με το "αριστοφανικό λεξιλόγιο" του Κώστα Ζουράρι.

Ο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης είναι γιατρός-νομαρχιακός σύμβουλος Λασιθίου και τομεάρχης Υγείας Λασιθίου της Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos