Κάβο ΣίδεροΕρώτηση για τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών «Το αλαζονικό και επιθετικό ύφος της απάντησής σας στα ερωτήματά μας για το έργο Κάβο Σίδερο φανερώνει την αμηανία σας και την αδυναμία σας να δώσετε σαφείς απαντήσεις στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προσβάλει το θεσμό και επιβεβαιώνει την τακτική σας για αποσιώπηση της αλήθειας και αποφυγή των ευθυνών»

 
«Μετά από δύο ερωτήσεις μας, την υπΆ αριθμ. 6634/20-1-06 και την υπΆ αριθμ. 8054/23-2-06, λάβαμε τελικά ως απάντησή σας την 22α Μαρτίου 2006 ένα έγγραφο με την υπογραφή του Υφυπουργού Οικονομικών που σε κανένα σημείο του δεν θίγει το αντικείμενο των παραπάνω ερωτήσών μας, αλλά περιορίζεται στην απαξίωση του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αντιμετωπίζει την προσπάθεια μας να δώσουμε απαντήσεις σε καίρια και αγωνιώδη ερωτήματα του λαού της Κρήτης με αδιαλλαξία, αλαζονεία, επιθετικό και προσβλητικό ύφος, καθώς και με ανειλικρινείς και παραπλνητικούς ισχυρισμούς.
 
Συγκεκριμένα, με τις ερωτήσεις μας αυτές θίξαμε το ζήτημα της πορείας του ήδη δρομολογημένου από το ΠΑΣΟΚ έργου για τη δημιουργία του μεγαλύτερου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας στην περιοχή Κάβο Σδερο της Σητείας της Κρήτης που θα δημιουργήσει περισσότερες από 3000 νέες θέσεις εργασίας και που στοχεύει στην προσέλκυση τουρισμού καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
 
Σις ερωτήσεις μας αυτές τονίσαμε την ανασφάλεια που έχει προκαλέσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και κατοίκους η συστηματική προσπάθεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννη, να υπονομεύσει το εν λόγω έργο με επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και ερωτήσεις προ τον Υπουργό Οικονομικών και σας ζητήσαμε να αποσαφηνίσετε τη θέση της Κυβέρνησής σας και τις προθέσεις σας σε σχέση με την πορεία του παραπάνω σημαντικότατου έργου.
 
Η απάντησή σας αντιμετώπισε με παντελώς απαξιωτικό τρόπο τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Με ιδιαίτερη ανησυχία επανερχόμαστε στο καίριο αυτό θέμα, ως μια ύστατη προσπάθεια να λάβουμε απαντήσεις, αναφερόμενοι στο περιεχόμενο του από 22/3/06 εγγράφου σας, με το οποίο:
  •  Καμία απάντηση δεν δώσατε στα παραπάνω ερωτήματά μας, τα οποία σας επαναθέτουμε. 
  • Αρνηθήκατε να αναφερθείτε σε οποιοδήποτε σημείο του εγγράφου σας στο έργο αυτό και, παίζοντας με τις λέξεις, δηλώσατε χαρακτηριστικά ότι στο Υπουργείο σας «δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα αίτημα για ενίσχυσή εγάλης τουριστικής επένδυσης στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης». Σας επισημαίνουμε ότι αντικείμενο των ερωτήσεων μας δεν ήταν να μας ενημερώσετε για νέα έργα, αλλά να μας αποσαφηνίσετε τις προθέσεις της Κυβέρνησης σας ως προς το ήδη δρομολογημένο από το ΠΑΣΟΚ έργο στο Κάβο Σίδερο, που και ο Πρωθυπουργός σας δήλωσε ότι θα υλοποιηθεί, και να τοποθετηθείτε απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσής του από τον κ. Κεφαλογιάννη. Σας επισυνάπτουμε τη σχετική ερώτηση του κ. Κεφαλογιάννη προς το Υπουργείο Οικονομικών, που αποκαλύπτει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2005 σελέχη της Κυβέρνησής σας ανταλλάσουν επιστολές σχετικά με την τύχη του έργου αυτού, επιστολές που έχουν απασχολήσει τον Πρωθυπουργό της χώρας και έχουν φτάσει στο Υπουργείο σας. Κατά συνέπεια, αποδεικνύεται πως η προσπάθειά σας να αποσιωπήσετε το θέμα, μη αναφέροντας τίποτα σχετικό με το έργο στην απάντησή σας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμα έκφραση της πάγιας πολιτικής σας να καταφεύγετε σε υπεκφυγές, παραπλανητικές μεθόδους και απόκρυψη της αλήθειας, τακτικές που δυστυχώς δεν μας εκπλήσσουν πια μετά τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Κυβέρνηση της ΝΔ το θέμα των υποκλοπών.
  • χαρακτηρίζετε το περιεχόμενο των ερωτήσεών μας «άτοπο ως προς τα πολιτικά του συμπεράσματα». Αντιπαρερχόμαστε την αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά σας και σας επισημαίνουμε ότι η συνημμένη ερώτηση τυ κ. Κεφαλογιάννη και οι επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό, οι οποίες σας διαβιβάστηκαν, τεκμηριώνουν τα πολιτικά συμπεράσματα του περιεχομένου των ερωτήσεών μας. Επίσης, καταδεικνύουν την υποκρισία σας, που συνίσταται στην απόπειρά σας να αποφύγετε να δώσετε απαντήσεις στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για ένα θέμα που απασχολεί από τον Ιούλιο του 2005, τόσο το Υπουργείο σας, όσο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.
  • χαρακτηρίζετε ως «θλιβερό» το ύφος των ερωτημάτων μας. Ανησυχούμε σοβαρά, που η διαβίβαση στο αρμόδιο Υπουργείο των αγωνιωδών ερωτημάτων των κατοίκων της Κρήτης και της ανησυχίας των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη του νησιού φορέων προκαλεί τη δυσφορία σας και αντιμετωπίζεται από εσάς ως θλιβερή. Ωστόσο, σας καλούμε, παρά τη «θλίψη» που σας προκαλεί η ενασχόλησή σας με τα προβλήματα του Κρητικού λαού, να σκύψετε, επιτέλους, πάνω από τα προβλήματα του και να ανταποκριθείτε στο θεσμικό σας ρόλο απαντώντας με σαφήνεια στα ερωτήματα που για μία ακόμα φορά σας θέτουμε.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

  • Ποια είναι τελικά η θέση της Κυβέρνησής σας στο θέμα του Έργου Κάβο Σίδερο και στην προσπάθεια υπονόμευσής του από βουλευτή του κόμματός σας που τοποθετήθηκε αναβαθμιζόμενος σε θέση συμβούλου του Πρωθυπουργού; 
  • Σε τι αποσκοπεί η διττή γλώσσα με την οποία εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία; Μήπως στην υπονόμευση του μεγαλύτερου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα; 
  • Γιατί επιμένετε να παρακάμπτετε τα σχετικά ερωτήματά μας, απαξιώνοντας τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και χαρακτηρίζοντας τη διαβίβασ της ανησυχίας των ενδιαφερομένων φορέων και πολιτών ως «άτοπη» και «θλιβερή» για ένα σημαντικότατο θέμα που με ανταλλαγή επιστολών και ερωτήσεων απασχολεί από τον Ιούλιο του 2005 την Κυβέρνησή σας σε επίπεδο Πρωθυπουργού, Υπουργού Οικονομικών και βουλευτών; 
  • Δεν γνωρίζατε εδώ και καιρό το θέμα, ως αποδέκτης των επιστολών του εν λόγω βουλευτή και της σχετικής ερώτησής του;
  • Θα απαντήσετε, επιτέλους, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα στα ερωτήματά μας»;

 Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos