Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης για το τμήμα Φυσικοθεραπείας
Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης με ικανοποίηση χαιρετίζει την εξαγγελία για δημιουργία τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Νομό Λασιθίου.

Σχετικά με το παραπάνω θέμα εκφράζει τις θέσεις της:

Επειδή συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αποτελεί η προσπάθεια των κοινωνιών για ανάπτυξη.

Επειδή νομική αλλά και ηθική υποχρέωση των ιθυνόντων μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των κοινωνιών με στόχο τη γενικότερη πρόοδο και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Επειδή ειδικά σήμερα η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση μαστίζουν τη χώρα επομένως οι όποιες προσπάθειες ανάκαμψης είναι ανάγκη να στηρίζονται στο χαμηλότερο οικονομικό κόστος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βλάπτεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Επειδή η Νεάπολη – Λασιθίου αποτελεί Ιστορικό Δήμο που δυστυχώς αντιμετωπίζει τον έντονο υποβιβασμό και παραγκωνισμό απο κάθε αναπτυξιακό έργο του Νομού, αξιώνει την εγκατάσταση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη μας καθώς:

α) Στις πόλεις του Νόμου Λασιθίου, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία ήδη λειτουργούν τμήματα ΤΕΙ.

β) Η Νεάπολη διαθέτει δημόσια κτίρια – μετά την αποψίλωση κάποιων υπηρεσιών – που μπορούν με έλαχιστο οικονομικό κόστος να αναβαθμιστούν και να στεγάσουν το νέο Τμήμα, αλλά και τους φοιτητές ( φοιτητική εστία ). Επομένως αποτελεί η επιλογή της πόλης μας συμφέρουσα λύση και συνεπώς συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας.

γ) Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στο Κ.Υ. – Διαλυνακειο Νοσοκομείο ολοκληρώνεται επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του εκπ/κου ιδρύματος.

Θεωρούμε ότι απο τα παραπάνω γίνεται κατανοητό το δίκαιο του αιτήματος μας και ευελπιστούμε να μη υποστούμε ένα ακόμη παραγκωνισμό άδικο και επικίνδυνο στην προσπάθεια για ζωντάνεμα του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Κίνηση Ανεξαρτήτων Δημοτών Νεάπολης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos