Γιάννης ΠλακιωτάκηςΟ βουλευτής κ. Πλακιωτάκης στην απαντητική του επιστολή προς τον νομάρχη Λασιθίου κ. Στρατάκη δηλώνει φανερά κατάπληκτος και θεωρεί ότι το ύφος της επιστολής αλλά και η δημοσιοποίηση της ήταν ατυχής. Πάντως συμμερίζεται την αγωνία του για τα ασφυκτικά πλέον χρονικά περιθώρια του Γ’ Κ.Π.Σ. αλλά διαβεβαιώνει ότι το κυβερνητικό έργο τηρείται πιστά και όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Πλακιωτάκη προς τον νομάρχη Λασιθίου κ. Αντώνη Στρατάκη.
 
 
Αγαπητέ κ. Νομάρχη,
 
Με εκπλήσσει ο τρόπος επικοινωνίας τον οποίο επιλέξατε. Θεωρώ ότι θα ήταν προτιμότερο η όποια επικοινωνία έχουμε να είναι άμεση είτε με κατ’ ιδίαν συνάντηση είτε με τηλεφωνική επικοινωνία και εν πάσει περιπτώσει εάν έχετε εμμονή με τις επιστολές να μην τις δημοσιοποιούμε για επικοινωνιακούς λόγους. Καταρχήν οφείλατε να ξέρετε τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα το οποίο αναφέρεστε. Αφού όμως επιθυμείτε να ενημερωθείτε με αυτό τον τρόπο έχει καλώς. Το ελεγκτικό συνέδριο με την απόφαση 4/2006 γνωμοδότησε θετικά ολοκληρώνοντας τον προσυμβατικό έλεγχο.
 
Το έγγραφο αυτό με Α.Π. 36587 διαβιβάστηκε στις 11/1/2006 στην αναθέτουσα αρχή η οποία με τη σειρά της σης 13/1/2006 ζήτησε από την διευθύνουσα αρχή να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Αφού δοθεί και. η τελική έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία θα κληθεί η ΕΡΚΑΤ Α.Ε. ως ανάδοχος εταιρεία να υπογράψει τη σύμβαση κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου. Συμμερίζομαι την αγωνία σας για τα ασφυκτικά πλέον χρονικά περιθώρια του Γ’ Κ.Π.Σ.
 
Να είστε όμως σίγουρος ότι θα προλάβουμε. Με ιδιαίτερη μαεστρία προσπαθήσατε να επιρρίψετε ευθύνες στη Νέα Διακυβέρνηση (αλήθεια γιατί σας πειράζει ο όρος; Μήπως επειδή σας θυμίζει την τελευταία ετυμηγοία του ελληνικού λαού;) για την όποια καθυστέρηση.
 
Ξέρετε ή τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η όποια εμπλοκή οφειλόταν στη δικαιοσύνη. Επιλέγει το έργο να γίνει τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής, Ο ίδιος τρόπος με τον οποίο έγινε και η σήραγγα της Σταλίδας στην οποία επίσης υπήρξε καθυστέρηση.
 
Λόγω της διαδικασίας είχαμε ενστάσεις και στη συνέχεια προσφυγές στο ΣτΕ -για την τεχνική αξιολόγησης – το οποίο αποφάνθηκε μετά από 1 έτος. πίσης το ελεγκτικό συνέδριο (ανεξάρτητο νομικό όργανο) ξεκίνησε τη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον ολοκλήρωσε μετά από 4 μήνες. Εάν θεωρείτε ότι θα μπορούσαμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη πλανάσθε πλάνην οικτρά.
 
Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη κ. Στρατάκη δεν κάνει η Νέα Διακυβέρνηση. Η παλαιά, όπως λέτε και εσείς δεν γνωρίζω τι έκανε. Κύριε Νομάρχη δεν είναι κακό το ότι ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Αρκεί να φρονείτε κι εσείς ότι θα πρέπει να το ξεχνάμε όταν πρόκειται να συνεργαστούμε για την πρόοδο του τόπου μας. Θεωρώ ότι το ύφος της επιστολής αλλά και η δημοσιοποίηση της ήταν ατυχής.
 
Δεν προτίθεμαι να δώσω πέραν της οφειλόμενης απάντησης, συνέχεια. Είμαι σίγουος ότι δεν το επιθυμείτε και εσείς. Κατανοώ επίσης τις όποιες προσωπικές αγωνίες και για τα τεκταινόμενα στον κομματικό σας χώρο, ο οποίος σύντομα θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες εκλογές…
 
Αλλά να, ύριε Νομάρχη αυτή η επιλεκτική ανησυχία, ή μήπως δε θυμάμαι καλά και στέλνατε παρόμοιες επιστολές και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην κυβέρνηση;
 
Αυτά κ. Νομάρχη και παρεμπιπτόντως χρόνια πολλά για την ονομαστιής σας εορτή.
 
Γιάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos