Γιάννης Πλακιωτάκης«Αγαπητέ κ. Νομάρχη, Είχα την ελπίδα ότι δε θα χρειαζόταν να επανέλθω. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Η αλήθεια είναι ότι η απαντητική σας επιστολή μπορεί να είναι άψογα διατυπωμένη αλλά ο πλέον καλόπιστος αναγνώστης διακρίνει με ευκολία ότι ο Νομάρχης περί άλλων τυρβάζει. Καμιά σχέση με το θέμα. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Αν δε με απατά η μνήμη μου το επιστητό ήταν ο δρόμος Αυχήν – Αγκαθιάς – Σκοπή.
 
Εκτεθήκατε μη γνωρίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για τις οποίες σας πληροφόρησα. Τι ρόλο παίζουν όλα αυτά τα οποία επικαλείστε. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος εκτός και αν θεωρείτε ότι έχετε το αλάθητο του Πάπα.
 
Χρησιμοποιείτε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά κύριε Νομάρχη. Ισχυρίζεστε ότι επί δύο συναπτά έτη, η κυβέρνηση παρουσιάζει απραξία και αδιαφορία. Μόνο κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των επιστολών μας δρομολογήθηκε η λύση 2 χρόνιων αιτημάτων του Νομού.
 
Η ίδρυση τομέων ΕΚΑΒ σε Ιεράπετρα και Σητεία και η μείωση του πλαφόν σε οικόπεδα από 20 στρέμματα σε 10 για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στο Μεραμπέλλο. Και έχουν γίνει πολλά, αν θα χρειαστεί θα σας φρεσκάρω τη μνήμη αν και δεν χρειάζεται νομίζω γιατί εσείς ο ίδιος πανηγυρίζατε όταν για πρώτη φορά ο Νομός Λασιθίου πήρε ποσοστό 35% από κατανομή Περιφερειακού Συμβυλίου επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς κύριε Νομάρχη επιλέξατε να ταυτιστείτε με την αδιέξοδη αντιπολιτευτική τακτική του Πα.Σο.Κ. στο Νομό.
 
Για ότι δεν γίνεται φταίει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ότι γίνεται, γίνεται χάρη στο Πα.Σο.Κ. που είτε το είχε σχεδιάσει, είτε έστειλε επιστολές ή έκανε ερωτήσεις. Φτάσατε στο σημείο να πανηγυρίζετε γιατί μετά από επέμβαση σας ξανάνοιξε το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στο Οροπέδιο Λασιθίου το οποίο η κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. έκλεισε και εμείς ξανανοίξαμε.
 
Κύριε Νομάρχη αδικείτε τον εαυτό σας εντασσόμενος στο άρμα της παράταξης σας και αποποιούμενος έτσι το ρόλο του εκπροσώπου όλων των πολιτών του Νομού που εκπροσωπείτε. Η όποια κόντρα μαζί μου ή με την κυβέρνηση μπορεί να σας προσθέτει πόντους εσωκομματικά» δεν προσφέρει όμως απολύτως τίποτα στο Νομό Λασιθίου.
 
Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές επιθέσεις και σας υπενθυμίζω ότι περιμένω μία παρόμοια επιστολή που ενδεχομένως είχατε στείλει σε Βουλευτή του Πα.Σο.Κ. όταν ήταν κυβέρνηση. Μόνο σας παρακαλώ να μην προκαλείτε με φτηνές κορώνες περί παλαιοκομματισμού. Όχι εσείς. Όχι η παράταξη σας η οποία κταδίκασε το Νομό Λασιθίου σε ουραγό της Κρήτης.
 
Όχι η παράταξη που χρησιμοποίησε τα ρουσφέτια για να αποκτήσει πελατειακές σχέσεις εξαργυρώνοντας ψήφους. Όχι αυτοί που διυλίζουν τον κώνωπα κι καταπίνουν την κάμηλο. Όχι αυτοί που έφεραν τον Αθερινόλακκο στο Νομό και τώρα δήθεν κόπτονται για τα επιπλέον 100 MW.
 
Όχι αυτοί που μας υποχρέωσαν – για να ξαναθυμηθούμε το αρχική θέμα – να κινούμαστε σε κατσικόδρομους όταν η υπόλοιπη Κρήτη έχει ικανοποιητικούς οδικούς άξονες.
 
Ευελπιστώ κ. Νομάρχη ότι η επόμενη επικοινωνία μας θα είναι πιο ουσιαστική και θα έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και όχι την αντιπαράθεση».
 
Γιάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos