στο βήμα η Ιωάννα Σαραντοπούλου παρουσιάζει την ΑΣΤΕΚ
στο βήμα η Ιωάννα Σαραντοπούλου παρουσιάζει την ΑΣΤΕΚ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο , στο 3ο Γενικό Λύκειο , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης , του Δήμου  Ηρακλείου , και την συνεργασία της Ομοσπονδίας  Γονέων Ηρακλείου , Σύλλογο Γονέων 3ου ΓΕ.Λ. , και 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Στην Διημερίδα συμμετείχε με περίπτερο και εισήγηση – παρουσίαση της σχολής , και η ΑΣΤΕΚ.  Στο περίπτερο δόθηκε στο κοινό ενημερωτικό υλικό σχετικό με τη σχολή , από τους σπουδαστές που έκαναν μια πολύ ωραία παρουσία . Φορώντας τη στολή της σχολής ήταν ευδιάκριτοι από όλα τα σημεία της εκδήλωσης , με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται από πού έχουν έρθουν και τι εκπροσωπούν . Αποτέλεσαν κινητή διαφήμιση .

Σε ότι αφορά στην εισήγηση, η κυρία Σαραντοπούλου Ιωάννα , διδάσκουσα στην ΑΣΤΕΚ και συντονίστρια για το πρόγραμμα  Erasmus+, αναφέρθηκε μέσα από αυτή, στη λειτουργία της σχολής , στο πρόγραμμα μαθημάτων , αλλά και στην άμεση απορρόφηση που έχουν οι σπουδαστές της σχολής  στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Επίσης αναφέρθηκε και στην δυνατότητα που έχουν οι σπουδαστές στο να συμμετάσχουν στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από το κοινό ,το οποίο , η αλήθεια είναι , σιγά  αλλά σταθερά αρχίζει να αντιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της σχολής  .

Το ενδιαφέρον των γονιών ήταν πολύ μεγάλο , και αυτό που έκανε εντύπωση είναι το γεγονός της δυνατότητας για 9μηνη  αμειβόμενη πρακτική άσκηση , όσο και για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.  Η ιδιαιτερότητα της υποχρεωτικής παρακολούθησης επίσης έγινε πολύ αρεστή μιας και είναι γνωστό το πόσο βοηθάει στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ποιοτική της μετάδοση.

η ΑΣΤΕΚ στο διαδίκτυο
…… και στο Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos