Η αστυνομία μάζεψε τους κράχτες Χρυσής
καμάκι καταμεσίς του δρόμου

Τελικά η Χρυσή, αποτελεί χρυσωρυχείο για πολύ κόσμο. Εκτός από τα “σκάνδαλα” φορολογίας, αδειών, κλεισμάτων και ανοιγμάτων, υπάρχει και ένας απίστευτος χορός αρκετών γύρω από το νησί.

Όποιος θέλει πουλάει εισιτήρια, οπουδήποτε. Αρκεί μια ομπρέλα και ένα τραπεζάκι στο πουθενά, ή ακόμα τα ξενοδοχεία, τα μπακάλικα της γειτονιάς, διαφημίζουν, ο καθείς με τον τρόπο του, εισιτήρια για τη Χρυσή.

Και όσο περνά ο καιρός τα ιδιότυπα αυτά μαγαζάκια, βγαίνουν όλο και πιο έξω από την Ιεράπετρα, έχουν φτάσει μέχρι το Ίστρον στο Καλό Χωριό και ο χορός καλά κρατεί.

Η αστυνομία μάζεψε τους κράχτες Χρυσής
αυτοσχέδια πωλητήρια εισιτηρίων όπου δη

Και λέμε ο χορός, κυριολεκτούμε, διότι μέχρι χορευτικά έχει πάρει το μάτι μας προς άγραν πελατών.

Κράχτες, συλλήψεις ….

Όμως τις τελευταίες μέρες, μέλη της τουριστικής αστυνομίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, μάζεψαν από διάφορα σημεία έξω και μέσα στην Ιεράπετρα 18 κράχτες – κράχτησες και τους έστειλαν στη Νεάπολη το Σάββατο (2/9) για να περάσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτόφωρο δεν έγινε, ορίστηκε όμως τακτική δικάσιμος και τα χορευτικά στα πλαϊνά των δρόμων συνεχίζονται, όσο και μέσα στην Ιεράπετρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ (4/9) συνεδριάζει με μοναδικό θέμα τη Χρυσή, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, προφανώς υπό τη πίεση του θορύβου του τελευταίου καιρού για το νησί.

Αν και αμφιβάλουμε εάν θα ληφθούν ουσιώδεις αποφάσεις, ας ξεκινήσουν τουλάχιστον από τον ημερήσιο αριθμό των επισκεπτών. Να οριστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ανά ημέρα, σαφώς μικρότερος του σημερινού χάους και να εφαρμοστεί. Αλλιώς πάλι με το ευχολόγιο θα μείνουμε ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos