Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητητας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους λαούς της Ν.Α. Ασίας, που επλήγησαν από το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004, ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλβε την ευθύνη και συντόνισε στην περιοχή του, προσπάθειες συγκέντρωσης και αποστολής οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
Συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους τής Εκκλησίας, των Συλλόγων, των Σωματείων, των Φορέων, αλλά και με πολίτες του Δήμου και η ανταπόκριση των συνδημοτών υπήρξε καθολική και συγκινητική.
Προϊόν αυτής της προσπάθειας ήταν το ποσό των 27.912,14€. Το ποσό αυτό, ελαττωμένο κατά 55,80€ (λόγω προμήθειας της Τράπεζας) δηλ. 27.856,34€, κατατέθηκε στον Ειδικό Λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος έχει συσταθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια ο Δήμος έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών την επιστολή, που δημοσιεύεται παρακάτω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ)
ΥΔΑΣ – 1 Διεύθυνση Επείγουσα Ανθρωπιστική και Επισιτιστική Βοήθεια

Αθήνα 22.04.05

ΑΠ: 1011.1/2852

ΠΡΟΣ

Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης

Πληροφορηθήκαμε ότι την 29η Μαρτίου 2005 καταθέσατε στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 27.856€, ως συνεισφορά στους πληγέντες από το σεισμό και το τσουνάμι πληθυσμούς των χωρών της ΝΑ Ασίας.
Εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους δημότες και στο Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης, για την ευαισθησία και ην ανθρωπιά που σας διακρίνει, καθώς και για την εμπιστοσύνη που δείξατε προς το ΥΠΕΞ.

Με εντολή Υπουργού

Η Διευθύντρια

Νίκη – Αικατερίνη Κουτάκου

Σύμβουλος Πρεσβείας Α.
 
Ο Δήμος Ιεράπετρας ευχαριστεί και πάλι θερμά όλους τους συνδημότες για την ευαισθησία τους και τη με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβλήθκε, προκειμένου να παρασχεθεί υλική και ηθική στήριξη στα θύματα του φονικού σεισμού της ΝΑ Ασίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos