Ισοκρατία Η Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε. στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Ισοκρατία» οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα» που θα παγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ιεράπετρας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 17:00 το απόγευμα.
 
Στόχος του σχεδίου δράσης «Ισοκρατία» είναι η εξειδικευμένη πληροφόρηση, η συμβουλευτική κι η κοινωνική στήριξη σε γυναίκες άνεργες και εργαζόμενες με στόχο την εργασιακή ένταξη τους ή και τη διατήρηση των θέσεων τους.
 
Οι οργανωτές επιδιώκουν να ενημερώσουν τις γυναίκες για τα προγράμματα στήριξης της γυναικείας απαχόλησης και επιχειρηματικότητας. Το «Ισοκρατία» εντάσσεται στο Μέτρο 5.3 «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ των Γυναικών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση».
 
Οι ομάδες στόχου παρέμβασης του σχεδίου δράσης είναι:
  • Γυναίκες μέλη Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών
  • Γυναίκες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών 
  • Γυναίκες άνεργες, αρχηγοί Μονογονεϊκών Οκογενειών
  • Γυναίκες άνεργες με χαμηλά επαγγελματικά προσόντα και κάτοικοι υποβαθμισμένων αστικών κέντρων 
  • Γυναίκες άνεργες, κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά Οικονομικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών 
  • Γυναίκες Μετανάστριες

Το πρόγραμμα

17:00 – 17:30 Προσέλευση
17:30 – 17:45 Χαιρετισμοί
17:45 – 18:00 «Ο ρόλος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας) ως επιστημονικού Συμβούλου στο Μέτρο 5.3 «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ των Γυναικών». Ιφιγένεια Κατσαρίδου, Γενική Διευθύντρια ΚΕΘΙ.
18:00 – 18:15 Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης «Ισοκρατία» Ελευθερία Φανταουτσάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Σχεδίου Δράσης (Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε.)
18:15 – 18:30 «¶ρση του Οικονομικού αποκλεισμού για τις γυναίκες και προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στο νομό Λασιθίου». Ολυμπία Κουτουλάκη, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης – Συντονίστρια Προγράμματος (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου)
18:30 – 18:45 «Θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Κρήτη» (Κ.Π. Equal). Ιωάννης Μανιαδάκης, Κοινωνιολόγος – Υπεύθυνος του Γραφείου Στήριξης της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία στο νομό Λασιθίου (Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε.)
18:45 – 19:00 «Ο ρόλος του ΚΕΤΑ (Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης) στη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας» Αντωνία Γερεουδάκη, Επιχειρηματική Σύμβουλος ΚΕΤΑ Κρήτης.
19:00 – 20:00 Παρεμβάσεις- Συζήτηση

 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos