Φωτογραφία από τη συνάντησηΗ Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Μαρία Γιαννίρη, συνοδευόμενη από την Διευθύντρια Τουριστικών Λιμένων κ. Μαρκάτου, τον βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ., Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Πολιτευτή Γιάννη Πευκιανάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

 
Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τη κατάσταση του τουρισμού στη περιοχή μας και της τουριστικής εκπαίδευσης.
 
Ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει ακαδημία η ΑΣΤΕΑΝ ή δυνατόν από το δεύτερο εξάμηνο της σχολικής περιόδου, ενώ ενημέρωση τη Γενική Γραμματέα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το κτίριο του Δήμου στη γέφυρα, στην ΑΣΤΕΑΝ μετά τη μετακόμιση στα Λακώνια του ΤΕΙ. Ζήτησε ακόμα επαρκή στελέχωση της σχολής.
 
 Η Γραμματέας από τη πλευρά της τόνισε ότι οι γονείς και οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πάρουν σοβαρά τις τουριστικές σχολές διότι το μεγαλύτερο μέρος των αποφοίτων βρίσκει άμεσα δουλειά. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με Θρησκευτικό, πεζοπορικό και Θλάσσιο τουρισμό.
 
Για τη Μαρίνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε να μειωθεί το ενοίκιο που πληρώνει ο Δήμος, αφού έχει μπει στη διαδικασία ανέγερσης κτιρίων. Μετά τη σύσκεψη, όλη η συνοδεία επισκέφτηκε και επιθεώρησε το κτίριο τυ Δήμου που προσφέρεται στην ΑΣΤΕΑΝ και τη Μαρίνα.

Η όλη συνάντηση βέβαια εξελίχθηκε σε κομματική αφού ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου δεν φρόντισε να καλέσει κανέναν έξω από τον πολιτικό του χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos