Η δημοσίευση πληροφοριών για ύποπτα περιστατικά δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό
Σύλλογος Νοσηλευτών Λασιθίου

Αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καλούμαστε να πράξουμε το καθήκον μας αντιμέτωποι με μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται η υποστήριξη όλης της κοινωνίας, που οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης οι ειδικοί και οι αρμόδιοι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό επέλεξαν για σοβαρούς λόγους να ανακοινώνουν μόνο τους αριθμούς των επιβεβαιωμένα κρουσμάτων covid19, και όχι των υπόπτων μη επιβεβαιωμένων.

Η δημοσίευση από τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφοριών για ύποπτα περιστατικά που εξετάζονται στα νοσοκομεία του νομού, δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στην κοινωνία, αλλά αντιθέτως δημιουργεί πολλά προβλήματα. Γι

αυτό θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να σταματήσει αυτή η τακτική της δημοσιοποίησης πληροφοριών για ύποπτα μη επιβεβαιωμένα περιστατικά, που δεν λύνει προβλήματα, αλλά μας δημιουργεί νέα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε σχετικά μικρές τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των προσωπικών δεδομένων, αφού ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ονόματα, εξάγονται συμπεράσματα και στιγματίζονται πρόσωπα.

Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται υπεύθυνη στάση από όλους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos