η Εκκλησία Κρήτης στον Υπουργό Τουρισμού
Γεράσιμος, Αμφιλόχιος, Κύριλλος με τον Χάρη Θεοχάρη

Αντιπροσωπεία  της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας καί Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού και τους Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, συναντήθηκε με τον Εξοχ. κ. Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού, στην Αθήνα, την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού και προβολής Θρησκευτικών Μνημείων της Μεγαλονήσου Κρήτης, και μελετήθηκαν προτάσεις της Εκκλησίας Κρήτης για την ένταξη δομών και δράσεων σε Προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού».

Ο κ. Υπουργός ανέφερε τα δεδομένα από πλευράς Υπουργείου και δεσμεύθηκε ότι θα μελετηθούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεργασίας με την Εκκλησία της Κρήτης, διά της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού, για την προβολή και ανάδειξη του Πολιτισμικού πλούτου των Θρησκευτικών Μνημείων της Μεγαλονήσου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης των δεδομένων, με κοινό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προαγωγή της Μεγαλονήσου Κρήτης ως προορισμού Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos