Η εκκλησία της Κρήτης, στον Πατριάρχη
η Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ως επικεφαλής, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα Αυτής, και τον εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, νομικό Σύμβουλο Αυτής και Άρχοντα Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συναντήθηκε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Επαρχιών του Εξωτερικού, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα των Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών στην Κρήτη. Από πλευράς της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης διατρανώθηκαν για μία ακόμη φορά τα αισθήματα σεβασμού και αφοσιώσεως στον Πανίερο Οικουμενικό Θρόνο και τον Σεπτό Προκαθήμενό Του, ο δε Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την εμπιστοσύνη Του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης και την αγάπη Του προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον φιλογενή Κρητικό Λαό και ευχήθηκε κατάλληλα για τις επερχόμενες Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos