ΛάδιΜετά από επίσκεψη του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνεργασία που είχε με τους αρμόδιους παράγοντες σε ότι αφορά την καταβολή της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς ο κ. Πλακιωτάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ο αριθμός των αγροτών που έχουν υποβλει αίτηση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ είναι 21.536 για το Νομό Λασιθίου.
 
– Έχει πληρωθεί ποσοστό 67,7% δηλαδή 14.573 έως και τις 4 Δεκεμβρίου με ποσοστό 75% επί της συνολικής επιδότησης .
 
Απομένουν 6963 παραγωγοί οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί διότι:
 
Α) 1.118 είναι στο δείγμα ελέγχου {μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί289 έλεγχοι).
Β) 479 διότι έχουν αιτήματα τροποποίησης που εετάζονται.
Γ) 2.109 έχουν υπέρβαση ενότητας .
Δ) 3.066 έχουν διπλό χαρτογραφικό» δηλαδή το αγροτεμάχιο τους έχει δηλωθεί και από άλλους .
 
 – Έως τώρα έχουν καταβληθεί συνολικά 11.179.871 ευρώ ενώ ο μέσος όρος καταβολής επιδοτήσεων την ίδια ημερομηνία για την εξαετία 1998 – 2003 ήταν 10.126.275 Ευρώ.
 
Με άλλα λόγια παρουσιάζεται αύξηση στις πληρωμές κατά 10,4% την πρώτη κιόλας χρονιά ενός συστήματος που εξασφαλίζει τη διαφάνεια και η νομιμότητα. Οι καταβολές θα συνεχιστούν στο βαθμό που οι Ε.Α.Σ. θα υποβάλουν διορθωμένες καταστάσεις για όσες περιπτώσεις εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα.
 
Ταυτόχρονα ο Βουλευτής ζήτησε την καταβολή μέρους της επιδότησης και σε αυτούς οι οποίοι υπάγονται στο δείγμα του 5% πριν την περίοδο των εορτών και το αίτημα του συζητείται αφού η ικανοποίηση του είναι σημαντική για τους παραγωγούς αυτούς».
 
Γιάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας νομού Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos