Χατζημαρκάκης, ΚυρπιανούΟ Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης ορίστηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ως ένας από τους τρεις εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υψηλόβαθμη Ομάδα Κορυφής για τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Εκτός από ευρωβουλευτές και υψηλόβαθμους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής βιομηχανίας, στην ομάδα αυτή συμμετέχουν και οι Επίτροποι Βιομηχανίας κ. Γκύντερ Φερχόιγκεν από τη Γερμανία και Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών κ. Μάρκος Κυπριανού από την Κύπρο. Η Ομάδα πρόκειται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξυγίανση της ευρωπαϊκής αγοράς φαρμάκων.
Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Χατζημαρκάκης με τον Επίτροπο Υγείας, ο κ. Κυπριανού χαιρέτησε την επιλογή του Ευρωβουλευτή στην ομάδα και εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία. Να σημειωθεί ότι ο φαρμακευτικός τομέας στην Ευρώπη θα αποκτήσει τεράστια σημασία τα επόμενα χρόνια κυρίως εξαιτίας της δημογραφικής μεταβολής που σημειώνεται με την ραγδαία αύξηση των Ευρωπαίων τρίτης ηλικίας.
«Μέσω της συμμετοχής μου στην Ομάδα Κορυφής θα επιδιώξω την ύπαρξη υψηλής έρευνας στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών τους. Η επίτευξη του στόχου αυτού είναι βέβαια μια δύσκολη προσπάθεια, η οποία όμως πρέπει να γίνει κα αναδεικνύει την ευθύνη που επωμίζεται η συγκεκριμένη Ομάδα για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης κατά τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή
Print Friendly, PDF & Email

Από manos