Η ζωοκλοπή καλά κρατεί, η αστυνομία τι κάνει;
αυτά τα κατίκια, ποιος θα τα πάρει;

Κάθε μέρα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σταθμού ανάμεσα στα μηνύματα, έρχονται και δελτία τύπου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης, που αφορούν αστυνομικά συμβάντα από όλη τη Κρήτη. Σε κανένα όμως δεν υπάρχει αναφορά για ζωοκλοπή ή ακόμα καλύτερα: εξιχνίαση της.

Η τελευταία σύσκεψη για την αγροτική ασφάλεια στο νομό Λασιθίου έγινε στις 11/06/2018, μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη. Παρών όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας δημοσίευμα, και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Ακούστηκαν τότε πολλά και διάφορα όμορφα συνταγμένα “ΘΑ” από όλες τις μπάντες, ειδικά από τη πλευρά της αστυνομίας.

Επτά μήνες μετά και κάποιες δεκαετίες από την αποθράσυνση των κτηνοτρόφων, ο χορός της ζωοκλοπής καλά κρατεί και οι κλέφτες μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, ουσιαστικά ανενόχλητοι.

Πρόσφατα γεγονότα μόνο στο Μεραμπέλλο:

Απόπειρα κλοπής η οποία απέτυχε γιατί βρέθηκε κοντά η πυροσβεστική λόγω φθινοπωρινής φωτιάς άλλου βοσκού.

Άλλες δυο περιπτώσεις πρόσφατα, με κλεμμένα από 50 ζώα περίπου, όπου η κλοπή ξεκίνησε με κλεμμένο αγροτικό όχημα, το οποίο κόλλησε στη λάσπη, αλλά, όπως φάνηκε, υπήρξε εναλλακτικό σχέδιο με άλλο όχημα.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Κατά τα άλλα, η αστυνομία κινείται και βάζει στη θέση τους, του παρανομούντες. Αλλά στα δελτία τύπου ούτε κατά διάνοια αναφορά στη μάστιγα αυτή της Κρήτης, για να προσθέσουμε βέβαια το οικολογικό έγκλημα που συντελείται δεκαετίες τώρα σε όλους τους ορεινούς όγκους της Κρήτης, μαζί με άλλα πολλά ………….

Και οι μικροί, συνήθως φιλήσυχοι κτηνοτρόφοι, βλέπουν τη προσπάθεια τους να μηδενίζεται. Κάποιοι από αυτούς γνωρίζοντας την “ικανότητα” των αρχών προσπαθούν με άλλους τρόπους να πάρουν πίσω το βιος τους, προσεγγίζοντας πολλές φορές μέσα “από επικίνδυνα μονοπάτια” τους ίδιους τους κλέφτες, διαπραγματευόμενοι την επιστροφή των ζώων τους, έναντι κάποιου αντιτίμου βεβαίως, βεβαίως !!!!!

Κάποιοι που δεν θέλουν να μπουν σ’ αυτά τα “μονοπάτια” απλά, είτε συνεχίζουν, κύριος οίδε με τι αντοχές. Άλλοι απλά εγκαταλείπουν.

Συμπλήρωση (15/01/2019):

Αστυνομικός που διάβασε το άρθρο μας είπε, ότι δεν τους έχει γίνει η παραμικρή καταγγελία κλοπής. Παρ’ ότι φτάνουν ως πληροφορίες στην αστυνομία οι ζωοκλοπές, ουδείς καταγγέλλει το παραμικρό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos