Προκόπης ΠαυλόπουλοςΣτην Κρήτη έρχεται την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2004 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης υπό τον υπουργό, καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον υφυπουργό κ. Αθ. Νάκο και τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Βευργιάννη προκειμένου το απόγευμα της Πέμπτης ο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ , και να προεδρεύσει στο συμβούλιο των Περιφερειών που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην Κρήτη το οποίο αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς όλω των περιφερειών της χώρας στο πλαίσιο της υλοποίησης της αποκέντρωσης, που εγκαινίασε ο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου των Περιφερειών θα συζητηθεί το πρόγραμμα «Θησέας» και τρέχοντα θέματα Αυτοδιοίκησης καθώς μια σειρά θεμάτων που αφορούν στους ευρωπαϊκούς εσμούς και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ενώ θα γίνει συζήτηση και για το Δ΄ ΚΠΣ .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί :

Την Πέμπτη το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ .

Την Παρασκευή στις 9:30 το πρωί ο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α θα συναντηθεί με τους Νομάρχες της Κρήτης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και στις 10:30 θα συναντηθεί με τους δημάρχους και εκπρόσωπους των Ο.Τ.Α. του νησιού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Παυλόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια με τους Γ.Γ θα μεταβούν στα Απλαδιανά Μυλοποτάμου.

Το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ. ΕΣ.Δ.Δ.Α με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών με δυο θεματικές ενότητες που αφορούν η πρώτη στο πρόγραμμα «Θησέας» και η δεύτερη σε τρέχντα θέματα Αυτοδιοίκησης .

Το Σάββατο στις 9:30 το πρωί θα γίνει σύσκεψη των Γ.Γ. Περιφερειών με τον Δ/ντη της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Μαρκοπουλιώτη με θέμα: «Ευρωπαϊκά όργανα και διαδικασίες ευρωπαϊκής νομοθεσίας» και θα ακολουθήσει μια δετερη σύσκεψη των Γ.Γ. Περιφερειών με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Μουσουρούλη με θέμα: «Δ΄ Κ.Π.Σ., Στόχος 1»

Το μεσημέρι οι Γ.Γ. θα μεταβούν στην Ασή Γωνιά Χανίων , το απόγευμα θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο και θα επιστρέψουν το βράδυ στο Ηράκλειο .

Ο Γ. Γ. ης Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας που είναι ο οικοδεσπότης της συνάντησης υπενθύμισε ότι ο υπουργός κ. Παυλόπουλος έχει καθιερώσει μια φορά το μήνα συνάντηση των Γ.Γ σε μια διαφορετική Περιφέρεια πράγμα πολύ σημαντικό μια και ενισχύει τις προσπάθειες για αποκέντρωση και τονίζει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην Περιφέρεια . Χαρακτήρισε δε, ευτυχή συγκυρία ότι το Συμβούλιο των Περιφερειών γίνεται ταυτόχρονα με το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κρήτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos