Η Θεανώ Φωτίου επισκέφτηκε δομές στήριξης
εγκαινιάζοντας την 1η εκθεση γλυπτών και κεραμικών αντιγράφων της Ελληνιστικής περιόδου με θέμα ΑμεΑ και Πολιτισμός

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε Παρασκευή και Σάββατο (30/11-1/12) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Θεανώ Φωτίου.

Αρχικά η υπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Αγίου Νικολάου, το απόγευμα της Παρασκευής, μια δομή στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται τόσο για τα επιδόματα που δικαιούνται, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και για τα προγράμματα που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Η κ. Φωτίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική και πρωτότυπη την συγκεκριμένη δομή,ενώ έκανε γνωστό ότι  ανάλογα κέντρα (242) λειτουργούν σ΄όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν επισκεφθεί έως σήμερα 33.000 πολίτες σύμφωνα με την καταγραφή που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε επίπεδο Δήμων,χαρακτήρισε θετική την βοήθεια και στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να απολαμβάνουν οι δημότες ουσιαστικές υπηρεσίες.

Ακολούθως η κυρία Φωτίου χαιρέτισε την εσπερίδα, “το Κέντρο Κοινότητας ως σημείο αναφοράς για τη δικτύωση των Κοινωνικών Φορέων του Δήμου Αγίου Νικολάου“, που έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Λίγο πιο βράδυ, η αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Νικολάου, όπου εγκαινίασε την “1η εκθεση γλυπτών και κεραμικών αντιγράφων της Ελληνιστικής περιόδου με θέμα ΑμεΑ και Πολιτισμός“. Μιας από τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Εδώ εξήγησε τη γενικότερη πολιτική αποϊδρυματοποίησης που εφαρμόζεται και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Δομές, κατοικίες ουσιαστικά, που θα φιλοξενούν ΑμεΑ, με πρόδηλο στόχο την επανένταξη στη κοινωνία, ή μάλλον τη συνεχή επαφή τους με το κόσμο, το αποτέλεσμα της οποίας είναι χρήσιμο για όλους. Όπως μπορείτε να ακούσετε στην ομιλία της κυρίας Φωτίου, η πρακτική αυτή έχει εξελίξει περιπτώσεις ανθρώπων που ούτε καν μιλούσαν, αρχίζοντας σιγά – σιγά να βγαίνουν από την απομόνωση.

Η Θεανώ Φωτίου επισκέφτηκε δομές στήριξης
από τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας

Το πρωί του Σαββάτου (1/12) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισκέφτηκε το παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, όπου μίλησε με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους ανθρώπους του κέντρου.

Αφού και πάλι ανέλυσε τη πολιτική γύρω από τα άτομα με αναπηρίες, άκουσε τα προβλήματα του ιδρύματος, κυρίως την έλλειψη προσωπικού που ασχολείται με τους φιλοξενούμενους. 

Η κυρία Φωτίου συνέχισε τις επισκέψεις της και στα άλλα ιδρύματα του 
Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντα σε όλες τις εκδηλώσεις η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Κ., κυρία Γιαμαλάκη και μέλη του Δ.Σ., ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης κ.α..

ενημερώνοντας τα μέλη του τμήματος ΑμεΑ Λασθίου
Από τα εγκαίνια της 
1ης εκθεση γλυπτών και κεραμικών αντιγράφων της Ελληνιστικής περιόδου με θέμα ΑμεΑ και Πολιτισμός
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos