ο Μητροπολίτης και οι ιερείς, Ιεραπύτνης και Σητείας πριν τη διανομή
ο Μητροπολίτης και οι ιερείς, Ιεραπύτνης και Σητείας πριν τη διανομή

Διανομή τροφίμων στους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συγκεκριμένα μέσω των 87 Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας διαμοιράσθηκαν καλαμάρια του κουτιού (κονσέρβες), φακές, φασόλια, μακαρόνια και παξιμάδι σε συνολικά 560 οικογένειες με περίπου 1.500 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα παραπάνω είδη τροφίμων διανέμονται δωρεάν με πρόνοια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, με δαπάνες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του πρ. Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για τους απόρους», το οποίο υλοποιείται σταδικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης.

Στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας η παραλαβή των προϊόντων έγινε την Παρασκευή 13 Μαρτίου από την αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής για τις Ενορίες της περιοχής Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού και το Σάββατο 14 Μαρτίου από την αίθουσα του Ιερού Ναού Γεωργίου πόλεως Σητείας για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας αντίστοιχα, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου.

Οι Εφημέριοι των κατά τόπους Ενοριών με τη συνδρομή των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων παρέλαβαν συνολικά 4.000 κουτιά καλαμάρι (1.600 κιλά), έξι (6) τόνους όσπρια, τρεις (3) τόνους ζυμαρικά και ένα (1) τόνο παξιμάδι.

Η επιλογή των συντοπιτών μας που λαμβάνουν τα προϊόντα διατροφής, τα οποία κατά περιόδους διανέμονται από την Τοπική Εκκλησία, γίνεται από τις κατά τόπους Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και τους υπέυθυνους Εφημερίους, που γνωρίζουν άμεσα τις πραγματικές ανάγκες των Ενοριτών τους και τις οικογένεις που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos