Αντώνης Ζερβός, Νίκος Χρυσάκης
Αντώνης Ζερβός, Νίκος Χρυσάκης

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι άμεσα, ότι το «ισχυρό χαρτί» που διαθέτει κάθε τόπος μαζί με το φυσικό του περιβάλλον, τα μνημεία του αλλά και τις υφιστάμενες υποδομές, είναι οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που δύναται να παρέχει και σε καμία περίπτωση, δεν συνάδουν με εικόνες που καθημερινά συναντάμε (άναρχη κυκλοφορία, διπλοπαρκαρίσματα, κατάληψη θέσεων ΑμεΑ, παρκάρισμα Ι.Χ πάνω σε πεζοδρόμια κ.α). Αν πράγματι ο τόπος μας, θέλει ν΄αποτελέσει ξανά την « ναυαρχίδα του τουρισμού στην Κρήτη»  και όχι μόνο, θα πρέπει να συμμετάσχουμε ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στη δημιουργία ενός δήμου ανοικτού- προσβάσιμου – λειτουργικού, που θα προκύψει μόνο μέσα από τον συντονισμό δράσεων δήμου και αρμοδίων υπηρεσιών και με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων στο τουριστικό προϊόν, φορέων.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Λασιθίου κ. Νίκο Χρυσάκη και τον Δ/ντη του τμήματος τροχαίας Αγίου Νικολάου (αστυνόμο Β΄) κ. Πέτρο Ζερβάκη, με αφορμή την από κοινού εκπόνηση «σχεδίου δράσης»  για την αντιμετώπιση θεμάτων κυκλοφορίας που αντιμετωπίζει η πόλη, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε σχετικές του δηλώσεις, έκανε γνωστό ότι κατά την παραπάνω συνάντηση, τέθηκαν οι βασικοί άξονες,  βάση των οποίων θα κληθεί να λειτουργήσει η πόλη, προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των κατοίκων αλλά και των ξένων επισκεπτών της.

Ήδη όπως ενημέρωσε ανελήφθη πρωτοβουλία από τους εκπροσώπους της Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου, για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης, που θα περάσει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (εστιάτορες, καταστηματάρχες, διανομείς, μεταφορείς εμπορευμάτων κ.α),  αφού ληφθούν υπόψη και οι δικές τους παρατηρήσεις ,προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουν  στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, δεδομένης της ελλιπούς στελέχωσης των υπηρεσιών που υπάρχει σήμερα.

Ανάλογη συνάντηση προγραμματίζεται  με το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, που διαχειρίζεται ένα ευαίσθητο «κομμάτι» (παραλιακός δρόμος), ώστε και εκεί να προσδιοριστούν και να αναληφθούν σαφείς δράσεις με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και την εφαρμογή της τάξης.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου, κ. Νίκος Χρυσάκης, αναφερόμενος στην παραπάνω συνάντηση μεταξύ άλλων τόνισε : «Κατά την συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, αναλύθηκαν επαρκώς, τα προβλήματα που προκαλούνται κυρίως λόγω των  παράνομων σταθμεύσεων και τα οποία συνοπτικά μπορούμε να τα απαριθμήσουμε ως εξής :

α)Προβλήματα που προκαλούνται από τις παράνομες στάσεις και σταθμεύσεις οχημάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

β)Μείωση της κυκλοφοριακής ικανότητας των οδών και συμπίεση της κυκλοφοριακής ροής των οχημάτων.

γ) παρακώλυση της κυκλοφορίας των πεζών, όταν αυτά σταθμεύουν σε γωνίες οδών- οπότε περιορίζεται η οπτική επαφή των οδηγών με την οδική σήμανση,με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών οδικών τροχαίων ατυχημάτων.

δ) ανάσχεση της κυκλοφορίας σε βασικές και δευτερεύουσες αρτηρίες με σοβαρή επίδραση στο κυκλοφοριακό,αλλά και στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Τις επόμενες μέρες -επιβεβαίωσε-σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, θα παρουσιαστεί το «Σχέδιο Δράσης» που ετοιμάζει η Δ/νση Αστυνομίας και μπορεί-όπως είπε- να επιτύχει μόνο με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε επί της ουσίας να  αμβλυνθεί  το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη του Αγίου Νικολάου,  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos