Η καφετέρια Ονειρικόν είναι πλέον πραγματικότητα
αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πέτρας Γεράσιμο

Η καφετέρια Ονειρικόν αποτελεί πλέον μια ζώσα πραγματικότητα της ακτής Νεάρχου στον Άγιο Νικόλαο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από κάποιους που ονειρεύονται και πήρε σάρκα και οστά εδώ και κάποιο διάστημα.

Αποτελεί το πρώτο κοινωνικό καφέ-επιχείρηση του Κοι.Σ.Π.Ε. Αγίου Νικολάου για λήπτες ψυχικής υγείας. Βρίσκεται στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πάνω στην ακτή Νεάρχου, ή όπως αλλιώς ονομάζεται, πλαζ της Άμμου.

Ο χώρος δημιουργήθηκε από στελέχη του Κοι.Σ.Π.Ε. υπό τον ιατρό κ. Φαζάκη, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τη ευχή να αγκαλιαστεί από ντόπιους και ξένους.

Η καφετέρια Ονειρικόν είναι πλέον πραγματικότητα
Βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, αστυνομική διοίκηση .. στον αγιασμό

Όπως ήταν φυσικό και μπορείτε να ακούσετε στους χαιρετισμούς στο video παρακάτω, όλοι αναφέρθηκαν στην ψυχική μεταρύθμιση που από την εποχή των ασύλων έχουμε περάσει σε δομές με τους πάσχοντες να έχουν ενσωματωθεί στη κοινωνία.

Στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πέτράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοικήτρια των νοσοκομείων του νομού Μαρία Σπινθούρη, και πολλοί φίλοι της δομής.

Ακόμα, από το Κοισπε Ρέθυμνο ο Λιοδακης Αντώνης -πρόεδρος κ δ/ντης Κέντρου ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Οι λυρίες Βολανάκη, Γαρεδακη, Συγγελακη από το κοισπε Ηρακλείου. Η κυρία Κουλούρη από Δ/νση ψυχικής Υγείας υπουργείου Υγείας. Η κ. Γιακουμακη υποδιοικητρια ΔΥΠΕ Ο Σωτήρης κουπίδης πρόεδρος Π.Ο. (πανελλήνιας Ομοσπονδίας) ΚΟΙΣΠΕ -πρώην αναπληρωτής διοικητής ψυχιατρείου Χανιων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos