Λογότυπο ΚΕΔΚΕΤην έντονη αντίθεση της για την τροπολογία, που μεταξύ άλλων η περιοχή του Βραχασίου γίνεται κοινότητα, εκφράζει μέσω του προέδρου της Πάρη Κουκουλόπουλου, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να αποσύρει την τροπολογία αφού η Ένωση δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για αυτήν.
 
Ολκληρη η ανακοίνωση
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
 20/2/2006
 
 Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, Δήμαρχος Κοζάνης, μόλις πληροφορήθηκε την τροπολογία που κατετέθη απ΄ το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά ορισμένους ΟΤΑ οι οποίοι ήταν αντίθετοι με το Νόμο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, έκανε την εξς δήλωση:
 
«Την ώρα που δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή εξαγγέλλεται η πρόθεση για γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος φροντίζει να μας το αποδείξει με τον πλέον… αποτελεσματικό τρόπο.
 
Καταθέτοντας στη Βουλή, εν κρυπτώ και παραβύστω, και ερήμην της αυτοδιοίκησης τροπολογία που αφορά ορισμένους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ήσαν αντίθετοι με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, μας γυρνά πραγματικά πάρα πολλά χρόνια πίσω.
 
Με την ενέργεια του αυτή ο κ. υΥπουργός αφ΄ ενός δείχνει να αδιαφορεί για τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών της αυτοδιοίκησης που μεταξύ των άλλων ζητούν εδώ και χρόνια λιγότερους και ισχυρούς Δήμους, για να μπορέσει επιτέλους ο θεσμός, αλλά και η χώρα να συγκλίνει με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, και αφ΄ ετέρου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.
 
Ως ΚΕΔΚΕ καλούμε τον κ. Παυλόπουλο να αποσύρει την τροπολογία αυτή, για την οποία η Ένωση δεν είχε καμιά απολύτως ενημέρωση από πριν, όπως επιβάλλεται, και να σεβαστεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας που επιθυμεί γενναίες ρήξεις και τομές και όχι θολές και μικοπολιτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη δικαιούμαστε να ρωτήσουμε:
 
Γι΄ αυτό λοιπόν στα δέκα επτά (17) σημεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο κ. Πρωθυπουργός εξαγγέλλοντας την προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση, δε γίνεται καμιά αναφορά στην αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση, παρ΄ ότι η ΚΕΔΚΕ φρόντισε εγκαίρως να καταθέσει τις τεκμηριωμένες απόψεις της;»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos