Η κινητοποίηση απέτρεψε, για άλλη μια φορά, πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας
η επέμβαση στο Ειρηνοδικείο

Η κινητοποίηση πολιτών και συλλογικοτήτων απέτρεψε, για άλλη μια φορά, τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, για άλλη μια φορά, η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας.
Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της κυβέρνησης και παρά τις δεσμεύσεις των αρμόδιων στελεχών της, εδώ και τρεις βδομάδες, για προωθούμενες ρυθμίσεις προστασίας (ακόμα και για οφειλές προς το δημόσιο) μεθοδεύτηκαν πλειστηριασμοί σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα ήταν άμεση και αποφασιστική. Συλλογικότητες, φορείς της Αριστεράς και αλληλέγγυοι πολίτες βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και επέβαλαν με ισχυρή, ειρηνική αντίδραση τη ματαίωση των πλειστηριασμών.
Στην κινητοποίηση υπήρξε δυναμική παρέμβαση της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τα μέλη της Π.Γ. Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Σαραφιανό, οι οποίοι έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεθόδευση για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με τους πλειστηριασμούς συνεχίζεται, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό για δήθεν προστατευτικές ρυθμίσεις με στόχο την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων. Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να αποτρέψει αυτή τη νέα λεηλασία. Κάθε Τετάρτη θα είμαστε εδώ. Καμιά λαϊκή κατοικία, καμία λαϊκή περιουσία δεν θα βγει στο σφυρί».
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Λασιθίου
26/10/2016
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos