Η κυβέρνηση Τσίπρα με τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς λειτουργεί ως ο μεγάλος φονιάς της λαϊκής περιουσίας
ήρθε ο ΕΝΦΙΑ

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.. Ακόμα ηχούν στα αυτιά των πολιτών οι εξαγγελίες του Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η δέσμευσή του πως ο ίδιος δεν επρόκειτο να τον πληρώσει.

 Ο Αλ. Τσίπρας, όμως, δεν είπε απλώς στον ελληνικό λαό άλλο ένα μεγάλο από τα πολλά ψέματα του αλλά έφτασε στο πολιτικό κατάντημα και τον εξευτελισμό ως πρωθυπουργός της χώρας να αυξάνει ακόμα περισσότερο και σημαντικά το βαρύ χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για περίπου 1 εκατ. συμπολίτες μας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα από τη μια με τον ΕΝΦΙΑ και από την άλλη με τους μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων έχει αποδειχθεί ο μεγάλος φονιάς και εξολοθρευτής της πρώτης κατοικίας, της λαϊκής στέγης και της λαϊκής περιουσίας.

Η κυβέρνηση αυτή με το ένα χέρι βάζει τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά να πληρώνουν με τον ΕΝΦΙΑ νοίκι στο σπίτι τους, που συχνά ακόμα δεν έχουν αποπληρώσει και από την άλλη εφ’ όσον αδυνατούν, λόγω κρίσης, να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, έρχεται να τους εκπλειστηριάσει – υπεξαιρέσει και το σπίτι τους. Και το τραγικό είναι ότι αυτή η πρωτοφανής κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο εφιαλτική από το τέλος του 2018, που θα καταργηθεί και η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας με το ν.Κατσέλη.

Όσο παραμένει ο αδηφάγος και παράλογος ΕΝΦΙΑ, μαζί με τους μαζικούς κατά χιλιάδες πλειστηριασμούς ακινήτων και τις τράπεζες να έχουν κλείσει ερμητικά την στρόφιγγα των στεγαστικών δανείων και γενικά της χρηματοδότησης, ανάπτυξη στην χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο πνιγηρή στασιμότητα, υπογεννητικότητα, ανεργία, εξαθλίωση και νέα μετανάστευση.

Αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε προτείνει την άμεση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον άμεσο τερματισμό των πλειστηριασμών για τα σπίτια, τις μικρομεσαίες περιουσίες και τα επαγγελματικά ακίνητα, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής προοδευτικής πορείας της χώρας μας.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών, η σεισάχθεια στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών χρεών και η αναζωογόνηση μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής αποτελούν κεντρικούς άξονες για την ανακούφιση των πολιτών, την αναζωογόνηση της οικοδομής και ευρύτερα της ανάπτυξης της χώρας μας.

Για να γίνουν αυτά, η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, που θα βάλει στο περιθώριο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει παραδοθεί στην χειρότερης μορφής Πασοκοδεξιά και μαζί της όλο το σάπιο και παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο.

Πρώτο μεγάλο βήμα για αυτήν την ελπιδοφόρα ανατροπή είναι να ενισχυθεί στον λαό και στο κίνημα και να μπει ισχυρή η ΛΑ.Ε στη Βουλή, ώστε η τελευταία να αποκτήσει επιτέλους αντιπολίτευση και γρήγορα μια νέα μετωπική πολιτική και αγωνιστική πλειοψηφία ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας.

Γραφείο Τύπου Λαικής Ενότητας Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos