Η λάσπη του Γαργαδόρου
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός

Η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των έργων στην παραλία του Γαργαδώρου γίνεται σε ένα κλίμα εξαιρετικά αρνητικό, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου.

Οι συκοφαντικές κατηγορίες που εξαπέλυσε δημόσια, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ενάντια στους πολίτες του Δήμου που αντιδρούν για να προστατέψουν μια από τις μοναδικες παραλιες που είχαν ελεύθερη πρόσβαση, ότι δηλαδή “εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα” και “δεν τους αρέσει ο ξενοδόχος”, είναι όνειδος για μια δημοτική αρχή. Η ταύτισή του με το έργο, με δικολαβίστικα επιχειρήματα, παρά τις εμφανέστατες κακοτεχνίες και τις παραβάσεις της προβλεπόμενης διαδικασίας (επίβλεψη Δημοσίου), δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εμπιστοσύνης στην παρούσα δημοτική αρχή για υπερασπιση των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών.

Η κατηγορία ενάντια στους πολίτες ότι  “εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα”, θα μπορούσε να του επιστραφεί, κρίνοντας από τη χαρίστική ρύθμιση που μεθόδευσε για τις τιμές ανταλλαγής της γης με τα μεγάλα ξενοδοχεία που “υποφέρουν λόγω της κρίσης”.

Η θεωρία ότι όποιος πληρώνει 1000 ή 5000 ευρώ τη βραδυά θέλει και ιδιωτική παραλία, δείχνει και το μέγεθος της αυθαιρεσίας που σήμερα γίνεται από πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και της υπεραξίας που προσπορίζονται σε βάρος του Δημοσίου. Να μην αναρωτηθούμε για θέματα νομιμότητας ή αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των άλλων ξενοδοχειακών μονάδων και των πελατών τους.

Το συγκεκριμένο έργο, παρά την αδειοδότησή του, όχι μόνο καταστρέφει μια δημόσια παραλία έτσι όπως έγινε, αλλά και εκτελέστηκε χωρίς επιβλεψη, με συνέπεια σοβαρότατες παραβάσεις και πρέπει να απαιτήσουμε την αποκατάσταση της παραλίας με έξοδα του υπευθύνου.

Αυτή όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι του Δήμου πλέον.

Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos