Η μυστική λέσχη από τη Λέσχη Κινηματογράφου

Οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. συνεχίζονται με την πολυβραβευμένη ταινία από την Χιλή «Η μυστική λέσχη – El Club».

Η βραβευμένη στο φεστιβάλ του Βερολίνου και υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ ταινία  προβάλλεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€. Είναι Χιλιανής παραγωγής 2015,διάρκειας 98’, σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν και πρωταγωνιστούν οι:Αλφρέδο Κάστρο, Ρομπέρτο Φαρίας, Χοσέ Σόζα.

Υπόθεση: Σε μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, σε ένα απομονωμένο οίκημα, ζουν μια καλόγρια και τέσσερις ιερείς. Έχουν κατηγορηθεί για διάφορες αξιόποινες πράξεις και έχουν αποπεμφθεί από την εκκλησία, όμως δεν έχουν καταδικαστεί. Αντί να φυλακιστούν, εκθέτοντας έτσι την εκκλησία, τοποθετούνται σε σπίτια -κρυφές φυλακές. Ελεύθεροι φυλακισμένοι, τα μέλη του ιδιότυπου αυτού «κλαμπ»,ζουν την βαρετή καθημερινότητα τους και παράλληλα εκπαιδεύουν το σκύλο τους για τις τοπικές κυνοδρομίες. Η ήσυχη ζωή τους όμως διακόπτεται όταν ένας νέος ιερέας καταφθάνει στο σπίτι. Μαζί του φέρνει και το παρελθόν του, καθώς ένα από τα θύματα του τον ακολουθεί. Για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, ένας ιησουίτης ψυχαναλυτής-διαχειριστής κρίσεων αποστέλλεται από τις εκκλησιαστικές αρχές για να μάθει την αλήθεια και να διευθετήσει την υπόθεση…         

Ο Πάμπλο Λαραΐν, μετά το πολιτικό κατηγορώ του «No», στρέφεται εναντίον της διαιώνισης της «καθολικής άφεσης αμαρτιών», από την Καθολική Εκκλησία. Το «ElClub» είναι ένα σκληρό αντικληρικό «κατηγορώ», σκηνοθετημένο σαν θρίλερ με τρόπο μαύρο όσο η πιο σκοτεινή συνείδηση και κυνικά χιουμοριστικό. Παρουσιάζει την υποκρισία και διαφθορά, με ατμοσφαιρική γεμάτη ένταση κινηματογράφηση, σαν ένα οξύ πολιτικό, κοινωνικό και θρησκευτικό σχόλιο. Με τολμηρό σενάριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, αλλάζει τις ισορροπίες και εστιάζει στα θέματα αμαρτίας και συγχώρεσης, ιερού σκοπού και ανίερων μέσων.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos