Βαγγελιώ Σχοιναράκη

Νομάρχης Ηρακλείου

Η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ ΣχοιναράκηΗλιάκη πήρε μέρος στις εργασίες της ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Απριλίου 2008. Εκεί ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από την ολομέλεια το σχέδιο γνωμοδότησης για τη Ψηφιακή Ένταξη (e-inclusion), με τη σημαντική τροπολογία που κατέθεσε η Νομάρχης για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISΑ).

Άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ολομέλεια ήταν η μεταρρύθμιση του κοινοτικού προϋπολογισμού, η ευρωπαϊκή λιμενική και θαλάσσια πολιτική, καθώς και η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και της ξηρασίας στην Ευρώπη. Η κ. Σχοιναράκη, αλλά και όλη η ελληνική αντιπροσωπεία, υποστήριξε τη γνωμοδότηση του εισηγητή από την περιφέρεια της Βαλένθια κ. Camps Ortiz, καθώς αυτή τάσσεται θετικά ως προς τη σχετική Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των πρωτοβουλιών της ΕΕ όπως η Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα, ενώ υποστηρίζει την ανάγκη ανάληψης άμεσης και συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος ζωτικής σημασίας.

Στην ολομέλεια συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων, με το οποίο δεσμεύονται όσοι δήμαρχοι το υπογράψουν να υπερβούν τους στόχους της ΕΕ και να μειώσουν τις εκπομπές CO2 στις περιοχές τους σε ποσοστό υψηλότερο του 20%, μέσω της εφαρμογής ενός Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια.

Η Νομάρχης Ηρακλείου είχε παράλληλα συναντήσεις με τον πρέσβη κ. Λεωνίδα Ροκανά και τα ανώτατα στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα συνεργασίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας με τη Ν. Α. Ηρακλείου, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν τη γνωμοδότηση για την αγωγή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας σε ψηφιακό περιβάλλον, που έχει αναλάβει να εισηγηθεί η κ. Σχοιναράκη-Ηλιάκη στην Επιτροπή των Περιφερειών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos