Η Νομάρχης με τους ψαράδες

Από την επίσκεψη

Την παραδοσιακή αγορά πώλησης αλιευμάτων στην είσοδο του φρουρίου Κούλε επισκέφτηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη για να παραδώσει εξοπλισμό στους αλιείς του νομού.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προέβη στην αγορά ενός ψυγείου, ενός προστατευμένου πάγκου πώλησης αλιευμάτων και ενός πλυστικού μηχανήματος με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στην υπαίθρια αγορά, τοποθεσία που συγκεντρώνει τα βλέμματα των επισκεπτών της πόλης λόγω του σημείου όπου βρίσκεται.

Η κ. Σχοιναράκη μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Κάθε μέτρο που αναβαθμίζει ή διαμορφώνει χώρους σωστής λειτουργίας των ψαράδων και της αγοράς είναι πολύ θετικό. Στον προγραμματισμό μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι να λειτουργήσουμε ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας τα συμπεράσματα των προγραμμάτων MeSFiDE (Mediterranean Small Craft Fishery and Development – ενίσχυση της παράκτιας αλιείας) της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B Archimed, και προσπαθώντας να στηρίξουμε όσο γίνεται την παράκτια αλιεία και βεβαίως τους αλιείς».

Από τη Νομαρχία Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos