Οικολόγοι ΠράσινοιΟι Οικολόγοι Πράσινοι του Νομού Λασιθίου ευχαριστούν τους 405 πολίτες του νομού μας, που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, δίνοντας στους Οικολόγους Πράσινους ποσοστό 0,75% στο Ν. Λασιθίου, αναδεικνύοντας τους σε 6ο σε δύναμη κόμμα. Σημειώνουμε ότι στις ευρωεκλογές του 2004 οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν λάβει στο Ν. Λασιθίου 0,48% και 223 ψήφους.

Πανελλαδικά οι Οικολόγοι Πράσινοι ήρθαν 6ο κόμμα με ποσοστό 1,1% και 75.500 ψήφους, έναντι 0,67% και 40.800ψήφους το 2004, αμέσως μετά το ΛΑΟΣ, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν προβολή από πολλά (κεντρικά κυρίως) ΜΜΕ, σε αντίθεση με τη Δημ. Αναγέννηση του κ. Παπαθεμελή.

Η Οικολογία είναι πλέον παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας μας και είναι η πραγματική μεγάλη έκπληξη, το νέο στοιχείο των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Αργά αλλά σταθερά αναδύονται στην ελληνική κοινωνία οι οικολογικές αξίες της προστασίας της φύσης και του τοπικού πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της άρνησης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, της προστασίας των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων, της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Ειδικά για τα Λασίθι, καλούμε όλους αυτούς τους πολίτες που στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτές τις εκλογές να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για την προστασία των ακτών, κατά της οικοπεδοποίησης των δημόσιων χώρων, για να ανασταλεί η τερατώδη επένδυση στην περιοχή του Κάβο Σίδερο της Σητείας, για το δικαίωμα των πεζών, των ποδηλατών, των ηλικιωμένων, των παιδιών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες να ζουν και να κυκλοφορούν με ασφάλεια σε μια πόλη με πάρκα, πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους, για τη διατροφική μας ασφάλεια με την προώθηση των βιολογικών προϊόντων αντί των μεταλλαγμένων και των χημικών στη γεωργία, για την προστασία του νερού από τη σπατάλη και τα σχεδιαζόμενα γήπεδα γκολφ, ενάντια στην κλιματική αλλαγή, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εγκαταλείποντας το πετρέλαιο και την πυρηνική ενέργεια ωθώντας το Λασίθι και τον κόσμο ολόκληρο να στραφεί στις ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μια νέα κουλτούρα πρέπει να αναδειχτεί για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, η κουλτούρα του ενεργού πολίτη που συμμετέχει στα κοινά και δεν παραιτείται εκχωρώντας τα δικαιώματά του σε επαγγελματίες πολιτικούς, σε παλιές ή νέες ολιγαρχίες. Σημαντικός εδώ θα είναι ο ρόλος της Παιδείας και ιδιαίτερα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (που σήμερα σκόπιμα υποβαθμίζονται από τους κυβερνώντες) στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών που συμμετέχουν, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, αλλάζουν τρόπο ζωής, παρεμβαίνουν στα κοινά και αλλάζουν τον κόσμο.

Οι υποψήφιοί μας στον Νομό Λασιθίου, Γιάννης Τζιρής και Ηλίας Χρυσός, ευχαριστούν από βάθους καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που τους τίμησαν με την ψήφο τους και θέλουν να δηλώσουν ότι θα εργαστούν με συνέπεια μαζί με όλα τα μέλη και φίλους των Οικολόγων Πρασίνων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της οικολογίας στο Λασίθι.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos