Η πίτα της αντιπεριφέρειας Λασιθίου και ο πόνος των καλεσμένων
ο μητροπολίτης Πέτρας ευλογεί

Στις 2 του Γενάρη, αντί στη 1η του έτους μετά τη δοξολογία, έγινε αυτή τη φορά η κοπή της πίτας της αντιπεριφέρειας Λασιθίου, παρόντος και του Περιφερειάρχη. Και δεν ήταν αυτή η μόνη διαφοροποίηση ….

Μετά την ευλογία από κοινού από τους μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου και Ιεραπύτνης και Σητείας, ο μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος έκοψε τη πίτα της αντιπεριφέρειας Λασιθίου εκφράζοντας τις ευχές του. Ύστερα από τη τοποθέτηση Αρναουτάκη και τον χαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχη, λίγο – πολύ οι περισσότεροι αιρετοί πήραν τον λόγο για να πουν για πολλοστή φορά τον πόνο τους.

Οπότε ακούσαμε τους δημάρχους Ιεράπετρας και Σητείας να τους φταίνε όλα εκτός από τις πρακτικές τους, αλλά και τον βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη να εκφράζει την αγωνία του για τη κλιματική αλλαγή όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δρομολογεί τη δημιουργία αιολικών πάρκων ακόμα και μέσα στα ελάχιστα εναπομείναντα δάση της Κρήτης.

Επί της ουσίας,

ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάθεση της μελέτης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, αφού έχει γίνει δεκτή η πρόταση της περιφέρειας για έναν δρόμο με ρήτρα διαθεσιμότητας, αλλά χωρίς διόδια, χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζας επενδύσεων.

Ακόμα εξήγγειλε κονδύλι για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, αλλά επέμεινε πολλές φορές στην ομιλία του στην ανάγκη να υπάρχουν έτοιμες μελέτες οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Στηλίτευσε δε τις συνεχείς αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα που τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί 216 φορές αλλαγές με αποτέλεσμα δεκάδες έργα να έχουν πάει πίσω.

Κατά τα άλλα έγιναν διάφορες επί μέρους συζητήσεις για θέματα της περιφέρειας και υπεγράφησαν τρεις συμβάσεις έργων για τη περιοχή της Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos