η Κρήτη στο Λονδίνο
η Κρήτη στο Λονδίνο

Η καρδιά της Κρήτης «χτυπά» στο κέντρο του Λονδίνου στο κατάστημα του National Geographic στην εντυπωσιακή έκθεση πολιτισμού, λαϊκής παράδοσης, τουρισμού, Kρητικής διατροφής, χλωρίδας-πανίδας του νησιού μας

που οργανώνει για μια εβδομάδα η Περιφέρεια Κρήτης και «μαγνητίζει» καθημερινά εκατοντάδες ξένους επισκέπτες και κορυφαία μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Παράλληλα με την έκθεση στον ίδιο χώρο του National Geographic, ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε σήμερα στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους εκπροσώπους και επιχειρηματίες του τουρισμού, η παρουσίαση των 6 νέων εντυπωσιακών σποτ της Περιφέρειας που αντιστοιχούν στους 12 θεματικούς άξονες της τουριστικής προβολής του νησιού:

Τα συγχαρητήρια των επισκεπτών για την θερμή υποδοχή, οργάνωση, παραδοσιακή φιλοξενία, εισέπραξε ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης. Μάλιστα ο κ. Βαμιεδάκης αναμένεται στον ίδιο χώρο να μιλήσει για την Κρήτη και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε 150 και πλέον καλεσμένους, εκπροσώπους του τουρισμού- tour operators, εξειδικευμένους δημοσιογράφους, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο Κώστα Μπίκα και του εμπορικού ακολούθου της χώρας μας Αντώνη Κατεπόδη. Αμέσως μετά οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της Κρήτης τα αρχαιολογικά μουσεία και την ιστορία του τόπου από τον καθηγητή Κλασσικής Ιστορίας Θωμά Βογιατζή, ενώ θα ακολουθήσει κέρασμα από Κρητικές παραδοσιακές συνταγές υπό τους ήχους της Κρητικής μουσικής.

η Κρήτη στο Λονδίνο
η Κρήτη στο Λονδίνο

Η έκθεση με τις ομορφιές της Κρήτης στο κατάστημα του National Geographic του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Κυριακή 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, σποτάκια σε οθόνες που προβάλλουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για την ιστορία τον πολιτισμό την παράδοση και την γαστρονομία της Κρήτης. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας (Δευτέρα) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Κρητικών χορών από την δασκάλα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου Αριάδνη Κρίτωνος η οποία μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης. Από χθες Τρίτη οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μυηθούν τα μυστικά της Κρητικής διατροφής, τη σημασία αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου. Κατά την διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας υπήρξε παράλληλα η δυνατότητα να γίνει γνωστή στους ξένους η φημισμένη Κρητική φιλοξενία με γευσιγνωσία Κρητικών προϊόντων από Έλληνες εισαγωγείς του Λονδίνου. Ωστόσο την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Kings College Stephen Waters με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα της προικισμένης Κρητικής φύσης η οποία μπορεί να προσφέρει πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων και κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει μια οικογένεια επισκεπτόμενη την Κρήτη για διακοπές αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο καθηγητής Θωμάς Βογιατζής θα μιλήσει για τα νεώτερα μνημεία της Κρήτης, τον πολιτισμό αλλά και τη σημασία του για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κρήτη μέσω του National Geographic στα Κοινωνικά Δίκτυα:

https://www.facebook.com/NGLondonStore

https://twitter.com/NGLondonStore

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos