Γ.Γ. Περιφέρεις ΚρήτηςΗ ανοδική πορεία του ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, του οποίου η απορροφητικότητα φτάνει το 42,39%, επιβεβαιώθηκε κατά την 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμμα-
τος
, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γ..Γ της Περιφέρειας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Σεραφείμ Τσόκας ζήτησε τη συστράτευση όλων τονίζοντας ότι η προσπάθεια γίεται για την ανάπτυξη της Κρήτης.
 
«Είναι μία προσπάθειά με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να φτάσει σε ένα επίπεδο η Κρήτη που δεν θα έχει ανάγκη την επιπλέον χρηματοδότηση. Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα όμως θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά» επεσήμανε ο κ. Τσόκας.
 
Αναφερόμενος στη νέα αναθεώρηση είπε ότι περιλαμβάνει πρόσθετους πόρους 30 εκατ. ευρώ και υπενθύμισε ότι έχουν προηγηθεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ επισημαίνοντς ότι «με τις καινούργιες χρηματοδοτήσεις είμαστε αρκετά μπροστά».
 
Παράλληλα ανέφερε ότι οι δύο κάθετοι άξονες μέχρι εκεί που έχουν φτάσει δηλαδή μέχρι Αρκαλοχώρι και μέχρι Αγία Βαρβάρα, απαιτούν 3,4 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Είπα πρόσφατα , συνέχισε και επιμένω ότι μέχρι το Οκτώβριο θα δοθούν σε κυκλοφορία οι δυο αυτοί δρόμοι ολοκληρωμένοι μέχρι την Αγία Βαρβάρα και το Αρκαλοχώρι.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos