ΙεράπετραΤα Δημοτικά Διαμερίσματα  Μουρνιών και Μύθων επισκέφτηκε ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης με κύριο σκοπό να επιθεωρήσει την πορεία των έργων που εκτελούνται από την Ν.Α. Λασιθίου στα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα. Ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό υλοποίησης των έργων και για τη τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων από τις αναδόχους εταιρείες.
 
Ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Νομάρχης είχε, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν και που αντιμετωπίζουν.
 
Εντωμεταξύ τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ιεράπετρας ενημέρωσε ο κ. Στρατάκης για το έργο «Συλλογή ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση υλικού» το οποίο υλοποιείται από τη Ν.Α. Λασιθίου σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Κρήτης.
 
Το έργο αφορά στη ψηιακή καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Νομού Λασιθίου με άξονες τον πολιτισμό, τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και την Οικονομία.
 
Ειδικότερα ο Νομάρχης ενημέρωσε τους φορείς για τη δυνατότητα ψηφιοποίησης του αρχειακού αι λαογραφικού υλικού των πολιτιστικών τους συλλόγων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos