Στα Χανιά παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής ¶ννα Ψαρούδα – Μπενάκη για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η κ. Μπενάκη επεσήμανε πώς το νέο κτίριο που εγκαινιάσθηκε θα είναι σημείο αναφοράς για τα Χανιά και την Ελλάδα ολόκληρη, αφού θα εκφράζει ένα βαθύ πνευματικό περιεχόμενο, καθώς περικλείει μέσα του την επιστημονική αναζήτηση και ανάλυση του έργου και της προσωπικότητας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Η βουλή των Ελλήνων θα είναι πάντα στο πλευρό και αρωγός του σημαντικού έργου που επιτελεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. ¶ννα Ψαρούδα – Μπενάκη.
 
Στην πρόεδρο της Βουλής προσφέρθηκε ένα πιστό αντίγραφο της πέννας, που υπέγραψε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τη Συνθήκη των Σεβρών.
 
Στη συνέχεια η κα. Μπενάκη μαζί με τον Πρόεδρο του ιδρύματος τον  Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου -Σελίνου Ειρηναίο φύτεψαν στην αυλή της βίλας Βλούμ συμβολικά ένα δέντρο ελιάς.
 
Στην διάρκεια των εγκαινίων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αναγορεύτηκε σε Μέγα ευεργέτη και εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την προσφορά του στην αγορά του εξοπλισμού του κτιρίου.
 
Αναστήλωση της οικίας Βενιζέλου
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ανακοινώθηκε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα καλύψει το ένα τρίτο της δαπάνης που απαιτείται με σκοπό την αποκατάσταση και την αναστύλωση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα. Το σπίτι είναι γνωστό ότι παρουσιάζει πολλά στατικά προβλήματα και χρήζει άμεσων ενεργειών.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos