Η στάση εργασίας των εργαζόμενων στα ιατρικά εργαστήρια του ΓΝΑΝ
Η στάση εργασίας των εργαζόμενων στα ιατρικά εργαστήρια του ΓΝΑΝ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/3 δίωρη (από τις 08.00 ως τις 10.00) στάση εργασίας των εργαζομένων στα Ιατρικά Εργαστήρια στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση

της διοικήτριας Μ. Σπινθούρη για ανάθεση αιμοληψιών εκτός των εργαστηρίων (στις κλινικές του Νοσοκομείου) , κάτι που θα προκαλέσει δυσλειτουργία στα εργαστήρια και στην μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των εξωτερικών ασθενών και πολιτών Στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά από τα εργαστήρια συμμετείχαν ως συμπαράσταση και εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου, ενώ για δύο ώρες έκλεισε και το Γραφείο Κίνησης, και η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΝΤ. της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου Β. Καλιμάντζαλης και ο Γραμματέας Γ. Μπελούκας..

Έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους και εκφράστηκε η πρόθεση να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοικήτριας, κάτι που τελικά δεν έγινε γιατί η διοικήτρια απουσίαζε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι εργαζόμενοι στη συζήτηση που έγινε τόνισαν την ανάγκη να μείνουν ενωμένοι απέναντι στη  ανάθεση από τη διοικήτρια καθηκόντων από το ένα τμήμα στο άλλο, σε μια περίοδο που το προσωπικό συνεχίζει να δοκιμάζεται από την υποστελέχωση, ενώ στο επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην προσπάθεια επιτυχίας της συγκέντρωσης για τη στήριξη και τη στελέχωση του ΓΝΑΝ που θα γίνει στις 19/4/2018 στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos